Top Hatting şi Past-Posting

ianuarie 7, 2011 in Wog


Metode de a trişa la ruletă, descrise de Heath St. John Irving, Director de Supraveghere şi Securitate la Casino Palace Bucureşti.

Numele Top Hat (pălăria de deasupra) vine de la modul în care clientul plasează pariul. Top Hat se face în echipă, având un client care stă în faţa mesei, lângă ruletă, distrăgându-i atenţia supraveghetorului. Un alt tip joacă cu chipsuri reale, de obicei chiar vis-a-vis de dealer. Mai este şi un al treilea tip, la celălalt capăt al mesei, care joacă cu chipsuri virtuale. În realitate, acesta are şi chipsuri reale, însă ceilalţi nu pot vedea asta, pentru că nu le foloseşte. Cel care stă în faţa dealerului, care joacă pe bani de fapt, dă impresia că joacă cu multe jetoane, însă el nu are decât vreo 5 sau 6 pe care le tot învârte, strategia lui fiind în realitate, de a minimiza pariurile făcute.

Cel de lângă ruletă, care e factorul perurbator, exact când bila stă să cadă pe numărul câştigător, se întoarce către dealer şi pune o întrebare de genul ″La ce oră începe bufetul de seară?″  sau ″Unde e toaleta?″  sau orice tip de întrebare fără conţinut, doar pentru a-i distrage atenţia. Astfel, când bila indică numărul câştigător şi aceşti oameni distrag atenţia dealerilor, cel cu jetoanele virtuale pune un jeton real şi de valoare mare sub celelalte şi le plasează  pe numărul câştigător. Dacă este prins, dealerul reţine doar jetoanele virtuale de deasupra, pentru că cele în bani nu pot fi decât ale jucătorului care joacă pe bani şi care stă în faţa lui. Aşa că acesta devine câştigător. Uneori, dealerului îi scapă asta şi cel cu jetoane virtuale este plătit la rândul lui. Însă se numeşte top hat pentru că jetoanele în bani sunt dedesubt, iar deasupra exista o stivă, care arată ca o pălărie.

Past posting a început cu ceva timp în urmă, în Anglia, fiind folosit în cursele de cai, unde linia de sosire se numeşte post. În aceste curse, se obişnuia să se întârzie rezultatele pentru ca anumiţi oameni să poată paria după ce cursa s-a sfârşit, ştiind astfel deja rezultatul pariului.

Acelaşi lucru se întâmplă şi la ruletă, când un jucător pariază după ce bila a picat pe numărul câştigător. Asta înseamnă că au pariat ″după linia de sosire″. Este diferit de top hatting pentru cel din urmă se face în echipă, pe când past posting se poate face de unul singur. Italienii sunt foarte faimoşi acum pentru talentele lor în past posting şi top hatting. Acestea reprezintă, de fapt, un modus operandi pentru ei. Dar ţineţi minte, procedurile sunt întotdeauna cu un pas înaintea acestor şiretlicuri!