Top şase ″conturi în bancă″ Înfruntarea celor mai buni în poker – Daniel Negreanu versus Phil Ivey

ianuarie 6, 2011 in Wog

Locul I-Phil Ivey

Câştiguri acumulate de-a lungul vieţii: $12.799.787

La cei 34 de ani ai săi, Phil Ivey a devenit o forţă ce trebuie luată în considerare. Fiind adesea recunoscut şi ca Tiger Woods al pokerului – deşi el spune că nu merită această comparaţie – Phil este un amabasador pentru noua generaţie de jucători.

Phil a crescut în New Jersey, scriindu-şi povestea de început pe pânza verde din Atlantic City. Nu a durat mult până când cariera lui a luat un avânt puternic, el câştigând trei brăţări la WSOP până la 23 ani. În 2009 Phil a ajuns la masa finală la WSOP Main Event, după încercările anuale din ultimul deceniu. Deşi avea puţini bani, era favorit la titlul de câştigător. Cu toate acestea, în noiembrie când 9 finalişti s-au întors în Vegas, Phil a câştigat doar un loc 7, deşi premiul nu a fost deloc de neglijat: $1.404.014.

În februarie 2006, Phil a jucat heads-up cu Andy Beal, un matematician care a devenit faimos pentru provocarea marilor jucători de poker la partide cu el. Până la sfârşitul celei de-a treia zi de joc, Phil Ivey îi luase lui Beal 16.6 milioane dolari.

Locul 2-Daniel Negreanu

Câştiguri acumulate de-a lungul vieţii: $12.502.375

Originar din Toronto, dar descendent al românilor, Daniel Negreanu şi-a dat seama devreme de talentul pentru jocuri de noroc, în special pentru poker. Era atât de încrezător în el, încât la 21 de ani a renunţat la colegiu – la doar un credit distanţă de absolvire – şi s-a mutat în Las Vegas pentru a deveni jucător cu normă întreagă. Finala World Poker de la Foxwoods o termină pe locul al 2-lea, luând lumea pokerului prin suprindere şi neuitându-se înapoi. De atunci, şi-a mai adăugat la palmares 3 brăţări WSOP, două titluri World Poker Tour şi peste 30 de victorii în turnee de pe tot mapamondul.

Daniel a fost ca un tutore pentru jucătorii de poker în devenire, a scris sute de articole despre acest sport şi chiar a contribuit la cartea lui Doyle Brunson “Super/System II”. Negreanu este în prezent în Las Vegas şi continuă să fie un model de construcţie şi succes pentru noua generaţie.

Locul 3 – Jamie Gold

Câştiguri acumulate de-a lungul vieţii: $12.218.754

Jamie Gold este un jucător profesionist de poker ce vine din Malibu, California, fiind una dintre cele mai mari staruri din lumea pokerului. Câştigurile sale la turneul WSOP – în care a luat potul din turneul din 2006 – au avut un total de peste 12 milioane de dolari, aducându-i titlul de cel mai mare câştigător din istoria pokerului. Este cunoscut pentru atitudinea sa degajată atunci când pariază sume foarte mari de bani, stilul agresiv de joc contrabalansând cu înfăţişarea lui calmă. Deşi majoritatea jucătorilor au o mimică împietrită pe parcursul jocului, Jamie Gold este viu şi activ, calm şi echilibrat. A învăţat strategie prin lectura unui număr vast de cărţi de poker, şi se pare că a ″prins virusul″ pokerului de la mama sa, care era o jucătoare înraită pe când Jamie era tânăr. Şi bunicul său juca, fiind un campion la gin rummy.

La primul său câştig mare, Gold şi-a încheiat contractul cu compania Bodog.com (care iniţial l-a adus în topurile turneelor WSOP ) şi a devenit preşedintele companiei de entertainment Buzznation.

Locul 4 – Peter Eastgate

Câştiguri acumulate de-a lungul vieţii: $11.308.359

Peter Eastgate este un jucător profesionist de poker de 22 de ani, din Odense, Danemarca, şi câştigătorul ediţiei 2008 WSOP Main Event.  Rezultatele anterioare ale lui Eastgate includ o victorie în bani la European Poker Tour 2008 din Copenhaga şi o masă finală la Irish Open 2007. Prin victoria de la Main Event, a devenit cel mai tânăr jucător ce a câştigat o astfel de competiţie, depăşindu-l pe Phil Hellmuth care avea 24 ani când câştigase. Premiul pe care Peter l-a încasat a fost de $9.152.416, al 2-lea cel mai mare pot din istoria pokerului. Peter a schimbat istoria, devenind primul danez de la WSOP.

Locul 5 – Joe Hachem

Câştiguri acumulate de-a lungul vieţii: $10.670.474

Joseph Hachem a învins 5618 jucători, inclusiv pe cel ce s-a plasat al doilea la WSOP 2005, Steve Dannenmann. Victoria sa i-a adus un câştig în valoare de 7.5 milioane dolari.

Joe Hachem locuieşte în prezent cu familia sa, în Melbourne, Australia, fiind originar din Liban. În general el a jucat poker online şi a mai mers ocazional la cazinoul The Crown din Melbourne, dar dacă a fost declarat oficial jucător profesionist de poker şi impozitat pe măsură, rămâne totuşi un mister. Hachem a spus că el crede că ceea ce îl face să ia deciziile corecte la momentul potrivit sunt disciplina şi controlul său. În timpul mâinilor foarte importante, încearcă să îşi controleze respiraţia pentru a nu dezvălui nicio informaţie.

Locul 6 – Scotty Nguyen

Câştiguri acumulate de-a lungul vieţii: $10.592.845

Scotty Nguyen a venit în State din Vietnamul de Sud în 1974, la vârsta de 14 ani, curând după sosire începând să joace cărţi în săli particulare de poker din Orange County. Într-un final, Scotty a fost exmatriculat pentru că petrecea mai mult timp la aceste mese decât în clasă.

California de Sud a fost cea care l-a introdus pe Scotty pokerului de cazino, unde şi-a luat o slujbă ca dealer pentru a-şi întâlni destinul. A câştigat de 5 ori brăţara WSOP, cele mai notabile victorii fiind cea din 1998 de la Main Event şi cea din 2008 de $50.000 H.O.R.S.E. de la campionatul mondial. Această victorie l-a transformat atât în primul, cât şi în singurul jucător, până în prezent, care a câştigat atât WSOP Main Event cât şi $50.000 H.O.R.S.E.