Unibet Open, Nisipurile de Aur 2010

ianuarie 12, 2011 in Exclusiv, Interviuri


Unibet, una dintre cele mai mari case de pariuri sportive şi jocuri online din Europa, alege în fiecare an o serie de oraşe europene în care sponsorizează desfăşurarea prestigiosului turneu de poker Unibet Open. Staţiunea Nisipurile de Aur, din Bulgaria, a fost începând de joi, 3 iunie şi până pe 6 iunie, capitala Pokerului European, chemând la joc 500 de participanţi. După patru zile de concurs, românul Dan Murariu a câştigat locul I şi 150.705 euro. Jucătorul român de poker, care a avut un stil foarte agresiv, a reuşit, astfel, cel mai bun rezultat al carierei lui. Al doilea turneu din cadrul Unibet Open Poker Tour, No Limit Texas Hold’em, organizat la Grand Hotel and Casino International din staţiunea bulgară, a avut un buy-in de 1.500 + 150 de EUR, cu 29 de niveluri de blinduri, cu un small maxim de 40.000. Fiecare jucător a început cursa pentru trofeu cu câte 10.000 de chipuri. Următorul turneu Unibet va avea loc la Praga între 5 şi 8 august 2010.

Rezultatele la masa finală:

1. Dan Murariu – 150. 705 euro

2. Bjaerke Hansen – 97.515 euro

3. Lasse Nielsen – 65.010 euro

4. Simeon Naydenov – 47.280 euro

5. Twan Bakens – 36.938 euro

6. Alexandr Sharov – 25.118 euro
7. Nicolas Dervaux – 18.617 euro
8. Mosjin el Yakoubi – 13.298 euro
9. Pedro Fanzeres – 10.638 euro

Invazie de jucători de poker români pe litoralul bulgăresc

La main event-ul de la Nisipurile de Aur au participat şi 14 români, cel mai bine clasat după Murariu fiind Constantin Georgescu, în top 25, jucător venit graţie victoriei din Super Satellite. Ceilalţi români, care nici ei nu au avut o evoluţie de trecut cu vederea sunt: Robert Cezărescu, Andrei Grigoraş, Eduard Norel, Alain Medeşan, Dan-Ionuţ Hila, Dan Lucian Semenescu, Mihai Manole, Bogdan Florin Dobrogeanu, Gheorge Grădinaru, Atila Abdula, Ignat Liviu, Elvis Petcu. Cert e că, românii sunt abonaţi frecvenţi ai turneelor organizate de Unibet, Norel, Grigoraş şi Semenescu, spre exemplu, au mai participat şi la ediţiile anterioare, cum au fost cele din Praga sau Budapesta. Cu toţii s-au declarat surprinşi în mod plăcut de felul în care a fost organizat evenimentul din Bulgaria, Dan Semenescu declarând chiar că ediţia din acest an de la Nisipurile de Aur a fost şi cea mai grea, ţinând cont de pregătirea de care au dat dovadă competitorii.

Danezii, marii perdanţi

Bjaerke Hansen, locul II

Cum a fost experienţa Unibet Open pentru tine?

A fost un turneu grozav, m-am distrat mult. În prima zi totul se rezuma la a strânge cât mai multe chipsuri şi la a juca contra punctelor slabe din turneu, iar în cea de-a doua zi, l-am blufat pe câştigătorul turneului şi a trebuit să intru cu adevărat în joc.Sunt încântat de faptul că am ajuns la masa finală, dar sunt şi puţin dezamăgit, la fel ca orice persoană care iese pe locul al doilea.

Ce ne poţi spune despre jucătorii de la masa finală?

Ei bine, au fost foarte duri! Cel împotriva căruia am jucat heads-up (n.red. Dan Murariu), cred eu că a fost cel mai dur. Mi-a luat ceva timp să înţeleg stilul său de joc, dar a jucat foarte bine şi a pus o presiune constantă pe toţi jucătorii. A fost un câmp de forţe puternice şi am fost îndeajuns de norocos sau de bun încât să ajung să fiu eu cel care joacă heads-up. S-ar fi putut întâmpla altfel. Au fost câţiva jucători foarte puternici în acest turneu.

Ce-ţi propui pe viitor?

Am de gând să sărbătoresc şi să mă distrez. Când mă întorc acasă însă, vreau să joc mai mult poker live. Sunt mulţi bani câştigaţi cu acest premiu, însă nu vreau să îi irosesc la alte turnee de anvergură. Mă voi limita la cum joc eu de obicei, pentru moment.

Lasse Nielsen, locul III

Cum a fost Unibet Open pentru tine?

A fost o experienţă minunată. Sunt foarte bucuros că am ieşit pe locul trei.

Ce părere ai despre organizarea evenimentului?

Nu am de ce să mă plâng. Totul a fost în regulă.

La ce alte turnee ai mai participat?

Anul trecut am fost la WSOP şi am terminat printre locurile cu premii în bani.

Cum te vezi ca şi jucător?

Sunt un jucător realist, stau, aştept şi caut oportunităţi.

Ce ne poţi spune depre ceilalţi jucători pe care i-ai întâlnit la masa finală?

Au fost jucători puternici. A început bine pentru mine, dar Bjaerke a preluat controlul mesei şi a trebuit să îi fac pe plac.

Cum a fost mâna pe care ai pierdut-o?

Aveam puţine chipsuri rămase, doi pătrari şi Big Blind-ul. Trebuia să dublez miza oricum dacă vroiam să am o şansă la acest turneu. Din păcate, nu a funcţionat pentru mine.