Prima echipă de poker profesionist din România

februarie 1, 2011 in Invitati

Pokerul profesionist din România are parte de o premieră. Pentru prima dată în peisajul pokerului românesc, Ciprian Hrișcă a pus bazele unei echipe de poker, Proz AK, alături de alți trei jucători cu experiență în acest domeniu, Cristian Dumitrescu, Iulian Lucian Alexoi și Cristian Răjală.

Prietenia și pasiunea pentru poker îi unește și îi determină să încerce să devină invincibili împreună. ”Se impunea organizarea unei echipe de jucători și, cum suntem prieteni, am găsit foarte multe puncte comune care ne-au determinat să facem acest pas. Am ales să intrăm în această echipă din dorința de a ne îmbunătăți jocul. Astfel, suntem mai calculați, comunicăm mai mult despre situațiile întâlnite, încercăm să abordăm jocul din perspectiva fiecăruia, mai defensiv sau tight aggressive”, așa motivează cei patru jucători, în mod unanim, decizia lor de fi membrii primei echipe de poker profesionist din România, organizată și recunoscută în domeniu.

Perfecționarea continuă este principalul lor țel, iar așa se explică dorința de a asimila tot ce e mai bun de la ceilalți coechipieri. Mai mult, toți spun că în echipă vor putea manageria mai bine jocul. Astfel, cum Keke are un joc de Heads Up foarte bun, ceilalți trei vor să îl stăpânească mai bine și să învețe de la el toate tacticile în acest sens. De asemenea, Moșulică are un joc de start foarte bun, și, în opinia lor, toți trebuie să se adapteze la acest stil. Ciprică și Cristi Biut se descurcă foarte bine în faza a doua a concursului, atunci când cresc blind-urile. Ideea acestei inițiative vizează, în funcție de situația fiecăruia, de chip-uri, de poziție, luarea deciziilor de comun acord, menționând că stategia de joc comună îi poate propulsa pe fiecare dintre cei patru jucători cât mai sus. Ei vor ca prin această asociere să găsească o formulă prin care să se sprijine reciproc.

Planurile celor patru jucători nu se opresc aici. Aceștia vor să-și mărească echipa, aducând alături de ei jucători tineri pe care să-i formeze, să-i introducă în circuitul turneelor și, totodată, își doresc să atragă și sponsori pentru a-și mări veniturile. Spiritul de echipă îi determină să spună că, indiferent de formula în care vor participa la turnee, împreună sau individual, sunt convinși că fiecare dintre ei va reprezenta echipa și, totodată, îi va aduce un plus de imagine.

Cei patru jucători susțin că și alții le vor urma exemplul și vor să-i provoace pe aceștia la un turneu între echipe, inițiind astfel un campionat românesc de poker pe echipe. Un alt țel pe care și l-au propus este obținerea unui titlu European Poker Tour (EPT).

Cine sunt membrii primei echipe de poker din România?

Ciprian Hrișcă alias Ciprică sau Schizzy

Ciprian Hrișcă, cunoscut în mediul online și sub pseudonimele Ciprică sau Skizzi, unul dintre cei mai buni jucători de poker profesionist, este primul român care a ajuns la masa finală într-un turneu EPT, în 2008, la Budapesta. Un tip echilibrat, acesta spune că pokerul are doar rolul de divertisment în viaţa sa. Născut în 1973, în Buzău, Hrișcă a fost pasionat de această latură a divertismentului încă din copilărie, pe vremea când juca în familie poker cu cinci cărţi pe scobitori, beţe de chibrit şi pedepse. A descoperit Texas Hold’em-ul în 2007-2008 și l-a jucat pentru prima dată împreună cu colegii de serviciu. I-au plăcut foarte mult matematica, probabilităţile și statisticile, iar abilitățile sale se reflectă în cele mai bune performanțe obținute, precum locul II la Budapesta în 2008 și titlul de lider la World Poker Tours la Side Event la București. Hrișcă preferă jocul live în detrimentul celui online, pentru că, din punctul lui de vedere, pokerul reprezintă un mod de a descoperi lumea, de a comunica, ceea ce nu se pot face în faţa unui computer.

Cristian Jale alias Keke

Cristian a început să joace poker în urmă cu șase ani, iar în prezent este anul doi la facultate. S-a născut în Slatina, pe data de 12 februarie 1983 și este cunoscut în mediul online cu id-ul Keke. L-a atras pokerul profesionist pentru că este un joc de strategie, dar implică și o doză de noroc. Joacă foarte mult și online și, doar ocazional, în cazinourile de live games. Cel mai bun rezultat pe care l-a obținut până acum la turneele internaționale a fost la Budapesta, în cadrul unui Side Event în noiembrie 2008, unde s-a clasat pe locul I. El a mai fost lider și în Caraibe la un turneu mai mic de circa 40 de persoane. Deși, în general, nu este genul de om căruia să-i placă riscurile, el spune că la masa de poker, unde preferă să joace cu mulți adversari, mai face mișcări nebunești pentru a-și asigura mai multe șanse de câștig. Se consideră un jucător tight aggressive, calculat și cu o strategie bine definită de la început, ce se axează pe stilul Heads Up. Îi place să călătorească și consideră că pokerul i-a oferit această șansă prin participarea la turneele internaționale.

Iulian Lucian Alexoi alias Moșulică

Iulian Lucian Alexoi s-a născut în 24 ianuarie 1965 în județul Argeș. Primul său contact cu lumea pokerului a fost încă din copilărie prin intermediul renumitului Five Cards Poker. A început să joace poker online în urmă cu patru ani și, de circa doi ani, joacă și live. Cele mai bune performanțe ale sale la Cash Games au fost clasarea pe locul 12 la European City Poker Tour Barcelona în primăvara acestui an și un loc II la Side Event la Vilamoura.

Cristian Dumitrescu alias Cristibiut

Cristian Dumitrescu s-a născut în București, are 30 de ani, și a fost campion național anul trecut la Romanian Poker Championship. De-a lungul carierei sale, cele mai bune rezultate pe care le-a obținut au fost locul II la Cupa Regent și locul IV la un Side Event la EPT Vilamoura. Cunoscut în mediul online cu pesudonimul Cristi Biut, el a obținut cele mai bune rezultate jucând live. Susține că îi place foarte mult să joace poker live pentru că preferă să-și vadă adversarii și joacă mai puțin pe online. Se caracterizează ca fiind un jucător agresiv, uneori peste măsură, nu foarte disciplinat, motiv pentru care consideră că trebuie să îi urmeze mai mult exemplul lui Moșulică. Îl motivează blind-urile mari și vrea să se bucure de acțiunea intensă de la masă, pe care nu o poate obține la începutul turneelor, atunci când sunt blind-urile mici. El mai joacă și Omaha când îi permite timpul. Printre pasiunile sale se mai numără și cititul, plimbările, ping pongul și fotbalul.