Pokerul cu 3 cărţi, un alt gen interactiv de poker

martie 8, 2011 in Exclusiv, Wog

Începătorii sunt atraşi de acest tip de poker pentru că, deşi se joacă cu puţine cărti, reprezintă de fapt două jocuri, într-unul singur.

Pokerul cu 3 cărţi (Three Card Poker) este un cunoscut joc de noroc, care a fost inventat de jucătorul de poker Derek Webb, în 1990. Fiind un derivat al jocului englezesc 3-Card Brag, el mai este cunoscut în unele cazinouri şi sub numele de Tri-Card Poker. După cum spune şi numele, Three Card Poker se joacă cu doar trei cărţi şi are de fapt două jocuri, într-unul singur: Pair Plus şi Ante and Play. Jucătorul poate alege să joace oricare dintre acestea, în orice partidă. Jucătorul sau jucătorii pariază împotriva dealerului şi cea mai bună mână câştigă.

În Pair Plus, jucătorii îşi plasează pariurile la centrul mesei, iar trei cărţi sunt distribuite fiecărui jucător, inclusiv dealerului. O pereche sau o mâna mai mare, este cea care câştigă. Mâinile care nu au nici măcar o pereche, pierd. În jocul Ante and Play, jucătorul plasează un pariu ante înainte de a primi cărţile, suplimentar faţă de pariul iniţial. Dacă jucătorul crede că mâna sa este mai bună decât cea a dealerului, măreşte miza prin plasarea unui pariu adiţional, echivalent cu valoarea antelui. Pentru a face faţă acestei plusări, dealerul trebuie să aibă o mână ″de calificare″, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă o combinaţie de cărţi mari sau să ″vadă″ mâna jucătorului. Dacă dealerul nu se califică, jucătorul câştigă. Dacă jocul continuă, mâna cu cea mai mare valoare câştigă partida.

Câştigurile din Three Card Poker merg de obicei după următorele reguli: chintă la culoare 40:1, 3 bucăţi 30:1, chintă 6:1, culoare 4:1, o pereche 1:1. În jocul Ante and Play, există de asemenea un bonus numit Ante Bonus, are este oferit pentru mâini cu o combinaţie reuşită de cărţi şi nu depinde de valoarea pe care o are mâna. Tipurile de mâini pentru care se primeşte Ante Bonus sunt: chintă la culoare 5:1, 3 bucăţi 4:1 şi chintă 1:1.

Însă orice pariu făcut la 3 Card Poker se pierde dacă jucătorul se retrage prin opţiunea Fold, fie că vorbim de pariul de joc, de ante sau de oportunitatea de a câştiga Ante Bonus. Deoarece se joacă cu numai trei cărţi, clasamentul mâinilor câştigătoare este puţin diferit faţă de celelalte versiuni de poker, după cum urmează:

  • Chintă la culoare – trei cărţi de aceeaşi culoare în suită (foarte greu de obţinut la pokerul cu trei cărţi, motiv pentru care este cea mai mare mână)
  • 3 bucăţi: trei cărţi de aceeaşi valoare
  • Chintă: trei cărţi în suită
  • Culoare: trei cărţi de aceeaşi culoare
  • Ace High: o combinaţie de As cu alte două cărţi
  • King High – o combinaţie de Popă cu alte două cărţi de valoare mai mică
  • Queen High – o Damă şi alte două cărţi cu valoare mai mică

Este, oarecum, evident că cel mai avantajos mod de joc este să combini Pair Plus cu Ante and Play. Această metodă de joc califică jucătorul pentru Ante Bonus, care poate creşte sumele primite într-un mod semnificativ, atunci când este cazul.

Pokerul cu trei cărţi se poate juca şi în cazinourile online, după aceleaşă reguli ca la cazinourile obişnuite, cu excepţia faptului că dealerul este un calculator. Dar în orice mod se joacă, fie că este online sau tradiţional, este un gen de poker extrem de interactiv.