POKER LET IT RIDE

mai 12, 2011 in Wog

Let it Ride este un alt fel de poker ce se joacă în cazinou , iar oponentul este mai degrabă cazinoul decât ceilalți jucători. Ritmul relativ liniștit și posibilitatea de a retrage două din trei mize a făcut jocul acesta popular printre jucătorii mai vechi și printre iubitorii jocurilor de masă. În același timp, viteza redusă de desfășurare a jocului a făcut ca în anumite cazinouri acesta să fie cunoscut sub numele de Let it Die. (Un ritm mai puțin rapid înseamnă bacșișuri mai puține pentru dealer, de aici și numele peiorativ).

Reguli Generale

Let It Ride este o variație de stud cu cinci cărți inventată de Michael Parisi și Karen Elder în care jucătorul pariază pe o mână formată din trei cărți în mâna jucătorului și două cărti comune pe care le păstrează dealerul. Ca la video poker, câștigul este determinat în funcție de evaluarea mâinii jucătorului și de tabelul de plată.

Tabel de plată
Mâna Plata
Chinta royală De la1,000 la 1
Chinta mică De la 200 la 1
Careu De la 50 la 1
Full De la11 la 1
Culoare De la 8 la 1
Chintaă De la 5 la 1
Trei bucăti De l3 la 1
Pereche de două De la 2 la 1
Pereche de zecari sau  mai bine De la 1 la 1

Țineți cont de faptul că acesta este tabelul de plată standard folosit în majoritatea cazinourilor, iar eventualele schimbări de strategie vor modifica tabelul de plată.

Cum se joacă

Pariuri

Fiecare jucător va pune trei fise egale în trei spații desemnate (1),(2) și ($)

Secțiuni de pariuri

Unele cazinouri au secțiuni opționale de pariat 1$. Acestea asigură un caștig adițional dacă în primele trei cărți ale jucătorului se află o mână câștigătoare. Câștigul cazinoului  din  acest pariu este de obicei în jur de 13%, fiind unul dintre cele mai proaste pariuri pentru un jucător în cazinou. O secțiune optională de pariat 1$ mai comună este împotriva unui tabel de plată ce începe în mod normal cu două perechi (de obicei câștig de 4$, dar de fapt doar de 3:1, în condițiile în care dolarul original se colectează înainte să se facă mâna) sau pereche de trei (de obicei plătită cu 8$).

Împărțirea cărților

Fiecare jucător primește trei cărți întoarse cu fața în jos. Dealerul se ocupă de două cărți întoarse cu fața în jos.

Jocul

Let it Ride compară mâna de poker a jucătorului mai degrabă cu un tabel de plată decât cu mâinile celorlalți jucători sau cu mâna dealerului. Mâna jucătorului este formată din cele trei cărți ale jucatorului și din cele două cărți ale dealerului.

Fiecare jucător trebuie să țină cele trei cărți în fața dealerului tot timpul.

Câștigătorii sunt plătiți conform tabelului de plată (pereche de zecari sau mai bine, pereche de două, etc.)

După ce se uită la cele trei cărți ale sale, fiecare jucător poate alege dacă se retrage sau nu din primul pariu. Dacă rămâne în pariu înseamnă că joacă Let It Ride.

Dealerul arată apoi una din cărțile comune. Jucătorii au apoi fiecare opțiunea de a se retrage din al doilea pariu sau de a continua (jucătorii pot totuși să introducă din nou primul lor pariu dacă au o mână mai bună). După ce fiecare jucător se hotărăște dacă retrage al doilea pariu cărțile sunt așezate cu fața în jos în zona desemnată a mesei și nu mai pot fi atinse din nou. Dacă un jucător are o mână cu șansă de câștig doar dacă dealerul arată o pereche de zecari sau ceva mai bun, jucătorul va folosi tehnica  « Valai », convingând dealerul să arate o pereche de zecari sau ceva mai bun. Termenul « Valai » își are originea în cazinourile din Macau.

Dealerul arată apoi a doua carte comună și întoarce cele trei cărți ale fiecărui jucător în sensul opus direcţiei acelor ceasornicului. Din fericire, poate că unii dintre jucători cu mâini proaste tocmai au obținut « Valai ».

Toate pariurile pierdute sunt apoi adunate iar mâinile câștigătoare sunt plătite de dealer conform tabelului de plată.

Indiferent de hotărârea luată în privința primului și al celui de-al doilea pariu, un jucător nu trebuie să retragă al treilea pariu.

Este interzis ca jucătorii să-și arate mâinile celorlalți jucători, deoarece acest lucru le dă un avantaj prin creșterea șanselor de a afla ce probabilitate există ca dealerul să întoarcă anumite cărți. În multe cazinouri acest lucru nu este impus deloc sau este foarte permisiv. La o masă plină este dificil să nu vezi cărțile jucătorilor din jurul tău.

Strategie și câștigul cazinoului

La fel ca la blackjack și video poker, deciziile jucătorului influențează câștigul cazinoului. Strategia conturată mai jos are la bază tabelul de plată standard arătat mai sus. Cu strategia corectă, câștigul cazinoului la Let It Ride este în jur de 3,5%.

Atunci când decizi dacă rămâi în primul pariu ar trebui să verifici dacă ai:

  • orice fel de mână care sa fie plătită (o pereche de zecari sau ceva mai bun)
  • oricare trei cărți sau chinta royală
  • oricare trei conectori utili unde cea mai mică dintre cărți este trei sau mai mare de trei
  • trei cărti de aceeași culoare, patru cărți împrăștiate, dintre care cel puțin una să fie 10 sau mai mare
  • trei sau toate cărțile de aceeasi culoare, cinci cărți împrăștiate, cu cel puțin două cărți de 10 sau mai mare decat 10.

Atunci când decizi dacă rămâi în al doilea pariu ar trebui să verifici dacă ai:

  • orice fel de mână care să fie plătită (o pereche de zecari sau ceva mai bun)
  • oricare patru cărți de aceeași culoare
  • oricare patru cărți în linie descrescătoare
  • oricare patru cărți în linie crescătoare, acestea sunt zecari sau mai mari

O linie descrescătoare este un șir ce poate fi finalizat de alte două cărți diferite, cum este de exemplu 4-5-6-7. Orice carte de 3 sau 8 va încheia șirul. Sunt opt cărți în pachet care vor completa o linie descrescătoare.

O linie crescătoare este un șir care poate fi finalizat numai de o carte specifică, cum este de exemplu 4-5-6-8. Orice carte de 7 va completa șirul. Sunt numai patru cărți în pachet vor completa o linie crescătoare.