TEODOR CARABĂ:”Astăzi pokerul cere mai multă dedicație”

mai 12, 2011 in Interviuri

1. Când ai avut primul contact cu pokerul? Ce te-a atras la acest sport?

Salut, primul contact cu pokerul a fost când aveam 12 ani, era pokerul acela românesc cu 5 carți, obișnuiam să joc în fața blocului pe banii de buzunar destul de des și mă descurcam chiar binișor. De Texas Hold’em m-am apucat acum 3 ani și ceva după ce am depus 100$ pe site-ul acela 3D și de atunci a început ascensiunea, cel mai mult m-a atras la joc șansele egale pe care le are fiecare jucător de la masă și totodată posibilitatea de a avea un avantaj foarte mare asupra celorlalți jucători prin felul de a gândi jocul.

2. Când ai inceput sa joci poker ai crezut ca vei ajunge sa trăiești din asta?

Înainte de poker am trăit 2-3 ani din pariuri sportive și bonusurile de blackjack de pe internet prin care câștigam destul de bine pentru România. În momentul în care m-am apucat de poker după prima lună m-am lasat de tot altceva și m-am axat numai pe poker fiind ceva care îmi plăcea destul de mult și se făceau bani mult mai ușor. Deci da, mă așteptam să traiesc din asta câțiva ani cel puțin.

3. EPT Deauville 2010, unde ai caștigat locul 2 este considerat unul dintre cele mai mari succese ale pokerului românesc până în prezent. Ce crezi că trebuie să faci pentru a depăși acea performanță și a câștiga un turneu de poker major în lume?

Să joc cât mai mulți sateliți la turnee live, să mă calific și apoi să am una din zilele mele bune, lucru ce se va și întâmpla.

4. Ce anume îți place să joci: on-line, turnee, cash games?

În principal cel mai mult joc cash 6 max, full ring, hu și turnee când e ceva important. Dar dintre toate astea, ce îmi place cel mai mult să joc este hu cash și cred că e cea mai frumoasă formă de joc Texas Hold’em.

5. Care consideri că sunt principalele tale atuuri la masa de joc? Dar slăbiciuni?

Disciplina e principalul meu atuu de departe, iar ca slăbiciune (lucru la care lucrez acum) este nevoia să am un procent mai mare de gambling în jocul meu în general, capacitatea de a face un bluff uriaș aproape în orice moment al jocului și de a avea imaginea asta la masă.

6. Ai vreun jucător favorit dintre starurile pokerului mondial?

Dintre jucătorii tineri nu pot să zic că am un jucător preferat dar dintre cei old school Phil Ivey și Patrick Antonious îmi plac. Apreciez felul lor de a fi și atitudinea lor legată de poker în general.

7. Ce îți propui pe viitor în poker?

Mai multe rezultate bune live.

8. Pokerul este pentru tine un stil de viață sau te vezi făcând și altceva în viață?

Momentan mă axez doar pe poker și încerc să ajung cât mai sus. Când nu îmi va mai plăcea la fel de mult, îmi voi deschide o afacere, cu siguranță.

9. Există din ce în ce mai mulți jucători tineri în România cărora le place pokerul. Ce sfaturi le-ai da pentru a reuși în acest domeniu?

Este din ce în ce mai greu pokerul și asta cere mai multă dedicație, sfatul ce l-aș da eu, este că dacă le place și vor să traiască din asta, trebuie să joace foarte mult și să se gândească mult la jocul lor.