Eduard Norel

iunie 12, 2011 in Interviuri

Braşoveanul în vârstă de 28 de ani are deja în palmares un loc 4 la European Masters of Poker II (2009) şi un loc 5 la WPT Marrakech (2010). Având în vedere că a studiat Management şi este un tip calculat, punem pariu că primul turneu internaţional va veni curând.

Cum ai început să joci poker şi de ce nu altceva?

Am început să joc Texas Holdem cândva prin vara lui 2006, am avut un accident auto şi a trebuit să stau “imobilizat” timp de vreo lună şi jumătate. Am căutat iniţial să-mi pierd timpul cu ceva şi aşa am dat peste Holdem.

Ce te atrage la poker?

A început ca un hobby, dar l-am luat în serios de prin toamna anului 2008. În primă instanţă mi-a placut doar jocul în sine. Sumele de bani implicate la vremea aceea nu erau mari, dar iubeam din ce în ce mai mult jocul, iar pe parcurs m-au atras câştigurile, prietenii cu aceeaşi ocupaţie, călătoriile, distracţia.

Unde te simţi mai confortabil când joci poker, în mediul virtual sau la masă, când eşti faţă în faţă cu adversarul?

E adevărat că joc foarte mult timp online, dar totdeauna mi-a plăcut mai mult jocul live.

Care sunt cele mai notabile realizări ale tale în poker, indiferent de mediul unde ai jucat?

Încă nu am rupt gura târgului, dar am avut rezultate bune şi online şi live. Fiind jucător de cash şi jucând în foarte puţine turnee, nu prea puteam să am ceva “răsunător” în palmares. Dintre rezultatele de pe la noi cred că cele mai importante ar fi locul 5 la Romanian Poker Championship (ediţia a 2-a) şi primul loc la Regent Cup, în noiembrie 2010. Aici am avut noroc chiar la prima participare (Râde).

Pe ce site-uri joci şi de ce?

Am jucat timp de doi ani doar pe unibet.com, motivele principale fiind că m-am simţit bine acolo, am găsit oferta, jocurile şi suportul pe care le căutam. M-am mutat de curând pe Pokerstars, datorită softului şi volumului mai mare de jocuri şi a numărului mare de jucători.

Ce au spus apropiaţii tăi când te-ai hotărât să îţi faci din poker o profesie?

Chiar n-am avut probleme cu “adaptarea” lor la noua mea ocupaţie, familia m-a susţinut, iar prietenii m-au înţeles foarte bine şi ei.

Te rog să îţi caracterizezi în câteva cuvinte jocul de poker.

Primele cuvinte la care mă gândesc ar fi: volum, adaptabilitate, autocunoaştere, perseverenţă şi noroc.

Ce sfat ai da unui novice în ale jocului de poker?

Cred că sunt diverse metode de abordare ale începuturilor jocului şi, în funcţie de caracterul fiecăruia, probabil i-aş spune să joce mult, să încerce să prindă şi să înţeleagă dinamica jocului.

Ce jucători îţi plac, din ţară şi străinătate?

Sunt mulţi jucători din ţară care-mi plac, majoritatea îmi sunt prieteni sau cel puţin cunoştinţe. Dacă o să încep să-i enumăr, cu siguranţă voi uita pe cineva şi nu vreau să se supere nimeni (Râde). Dintre cei internaţionali, îmi plac în mod deosebit Phil Galfond şi Phil Ivey.

În afară de poker, ce alte pasiuni mai ai?

În afara acestuia, care, apropo, e mare consumator de timp, îmi plac sporturile cu motor şi sunt pasionat de maşini.