Wynn dorește legalizarea gamblingul online în Nevada

iunie 12, 2011 in Wog

Odată un important oponent al legalizării și reglementării gamblingului online în Statul Nevada, Steve Wynn, fondatorului Bellagio și Wynn Las Vegas, este acum susținătorul înfocat al legalizării gamblingului online în acest stat din SUA.

O mare parte a motivelor pentru care Congresul SUA a aprobat Directiva UIGEA – Directiva de executare a gamblingului ilegal- in octombrie 2006 – care a avut inițial scopul de a preveni gamblingul on line în Statele Unite- a fost un rezultat direct al presiunii Washington DC prin lobby făcut în mare parte de către reprezentanți ai grupurilor ce dețineau cazinouri în SUA.

Aceste grupuri vedeau în gambligul online o amenințare la adresa afacerilor de miliarde de dolari pe care le aveau în Las Vegas, Reno, Atlantic City și în alte locații importante. Și bineînțeles că aveau dreptate. Să ne gândim puțin: de ce să plătești un bilet de avion sau alte costuri de transport, cazare, masă, când poți foarte bine să joci jocul tău preferat chiar din intimitatea casei tale, unde ești comod și nu te costă nimic?

Așa că era extrem de important pentru deținătorii acestor cazinouri să vadă gamblingul online adus în afara legii, pentru a determina oamenii să își cheltuiască banii munciți din greu în locațiile lor. Așa că Directiva a trecut, a fost aprobată de către George W., și fața gamblingului online american s-a schimbat pentru totdeauna.

Deși Directiva nu interzicea efectiv jocul online, a fost concepută în așa fel încât era foarte dificil pentru bănci, companiile de cărți de credit și alte companii financiare să proceseze plățile care trebuiau făcute în urma jocurilor online, și cu atât mai greu să le efectueze. Dacă jucătorii nu puteau să își finanțeze singuri conturile de joc online, nu puteau juca cu bani adevărați, ceea ce reprezenta și dorința Directivei.

Mai mult decât atât, în același timp, Departamentul de Justiție a SUA a început să depisteze marii operatori străini, precum și pe directorii acestora- care până atunci făcuseră miliarde de dolari pe seaman jucătoilor americani- și să îi determine să nu accepte jucători americani. Americanii care joacă și astăzi online, o fac ”sub radar”.

Așa că trebuie să ne imaginăm surpriza pe care acum un an, mulți dintre deținătorii importanți de cazinouri din SUA au vazut magica luminiță în gamblingul online, mai ales în urma declinului economic care a avut un efect extrem de nefast asupra afacerilor lor. Acum mulți dintre ei au realizat că gamblinul online este practic recomandarea de care afacerile lor au nevoie pentru a fi readuse la liman, și de a produce din nou profit.

Odată dușmanul cel mai înfocat al gamblingului online, Steve Wynn și-a schimbat opțiunea și acum s-a alăturat celei mai importante companii de poker online, PokerStars, pentru a ajuta la crearea unei linii legislative în Nevada pentru legalizarea și reglementarea gamblingului online din stat.

Şi desigur, vorbind despre America, unde puterea și banii sunt esențiale- putem paria pe faptul că Wynn și alte cazinouri, odată implicați în lupta pentru reglementarea gamblingului online, este doar o chestiune de timp până se va putea juca online la cazinoul Whynn de pe strada ta.  Toate acestea confirmă spusele lui Gordon Gekko în 1987 , ”Și lăcomia e bună!”