Ce este GBI Racing?

august 8, 2011 in Exclusiv, Wog

GBI Racing aduce cursele de top din Marea Britanie și Irlanda  caselor de pariuri din toată lumea. GBI are drepturi exclusive asupra tuturor celor 60 de hipodroame din Marea Britanie și asupra celor 26 de piste irlandeze, si are acces la peste 1800 de curse pe an , care pot fi transmise simultan în direct la radio și televiziune.

Cursele britanice și irlandeze sunt printre cele mai respectate și cunoscute curse de cai pur-sânge din lume. Integritatea, mărimea terenurilor, istoria unică, tradițiile și  renumitele evenimente de prezentare precum Royal Ascot și Epsom Derby fac din cursele de cai britanice și irlandeze o propunere de neratat pentru publicul amator de pariuri. Aproape fiecare zi a anului vine cu garanția unor curse competitive, de calitate, cele fără obstacole continuând chiar și in timpul iernii, datorită celor cinci hipodromuri distincte All Weather (ce pot găzdui curse pe orice fel de vreme).

Cursele de cai britanice și irlandeze sunt salutate drept unele dintre cele mai bune produse din industria pariurilor din lume, cu 10 miliarde de lire sterline pariate anual.

GBI Racing își propune să ofere un serviciu media și de teledifuzare de top, livrând conținut de calitate în direct, date și informații despre cursele de cai pur-sânge cât și publicitate către operatorii internaționali de pariuri din toată lumea.

Bet Cafe Arena si-a unit fortele cu GBI si a creat un produs unic in industria pariurilor din Romania – Horses Arena. Compania are planuri foarte ambitioase de crestere iar agentiile si oferta de pariere vor transforma radical piata locala.

OFERTA DISPONIBILA ÎN URMATOARELE 15 AGENII:

1. Bucuresti Str Nasaud nr. 97, Nasaud Shopping Center, sector 5

2. Bucuresti Calea Vacaresti nr. 201, sector 4

3. Bucuresti Str. Badea Câr.an nr. 67, bloc 37A, sector 2

4. Bucuresti Sos. Iancului nr. 13, Bl.107, sector 2

5. Bucuresti Str. Ion Berindei nr. 11, bloc 1, sector 3

6. Bucuresti B-dul Nicolae Titulescu nr. 81-87, bl. 10, sector 1

7. Bucuresti Bdul. Corneliu Coposu nr. 2, sector 3

8. Ploiesti Piata Mihai Viteazu nr. 4, bloc 11 B2

9. Timisoara Bd. Dâmbovi.a nr. 53, bloc D44

10. Cluj Str. Pasteur nr.2

11. Slatina Str. Al Cuza nr. 9

12. Bacau Str. Mihai Viteazu nr. 1, scara B

13. Braila Calea Calarasilor nr 228

14. Târgu Mures Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 251

15. Alba Iulia Str. 1 Decembrie 1918 nr. 95, bloc M2

–         Sugestie de prezentare

Cursele fără obstacole explicate

Cursa fără obstacole (flat racing) este un termen folosit în mod obișnuit pentru a desemna un tip de curse de cai găzduit pe o pistă orizontală, pe o distanță prestabilită.

Sezonul se întinde pe parcursul lunilor de vară, astfel asigurându-se o vreme mai bună decât pentru cursele cu obstacole (Jump racing), premiul în bani fiind și el sensibil mai mare.

Cursele fără obstacole reprezintă un sport cu extindere mondială, fascinant și foarte profitabil, cu evenimente de prestigiu de lungă tradiție găzduite în toată Europa , precum și în Statele Unite, Australia, Orientul Mijlociu  și Orientul Îndepărtat.

Cursele se organizează pe o suprafață din iarbă naturală (gazon) sau pe suprafață sintetică (all-weather).

Cursele fără obstacole din Marea Britanie se desfășoară pe diferite distanțe

  • Sprinturi:  între 1000 m și 1400 m,
  • Distanță medie: 1600m – 2400m
  • Curse stayers:  curse de 2600 – 3200m

În Marea Britanie, cursele fără obstacole sunt  împărțite pe trei categorii distincte:

  • Fiecare din cele cinci curse clasice se ține o dată pe an și este doar pentru caii de trei ani.  Acestea sunt: 2,000 Guineas, 1,000 Guineas, Epsom Oaks, Epsom Derby și St Leger
  • Curse de Clasa 1 sau Curse cu condiții
  • Curse de Clasa 2-7 sau Curse cu handicap

Cursele clasice au loc la Newmarket, Epsom și Doncaster, printre evenimentele de marcă fiind şi cele de la Royal Ascot, Newmarket July Festival, Glorious Goodwood, York Ebor Festival şi British Champions Day at Ascot.

Cursele cu obstacole explicate

Cursele cu obstacole din Marea Britanie sunt împărțite în două mari categorii: Hurdles (garduri), cu obstacole de lemn de minim 1 m înălțime și Steeple Chases, cu garduri normale (de minim 1.5 m înălțime), sărituri peste ochiuri de apă, în care caii sar garduri de minim 1 m înălțime și aterizează în șanțuri cu apă de 10 cm adâncime, și șanțuri deschise, cu obstacole de minim 1.5 înălțime pe partea decolării și cu un șanț pe aceeaşi parte.

Sezonul principal al curselor cu obstacolese desfășoară pe gazon de toamna până primăvara și beneficiază de o varietate şi diversitate geografică a circuitelor de curse.

Fiecare categorie de curse cu obstacole are propria Cursă de Campionat fie în cadrul Festivalului Cheltenham din martie, fie la Festivalul Aintree Grand National din aprilie.

Aceste festivaluri sunt principalele evenimente ale sezonului curselor cu obstacole, și două din cele mai importante și de lungă tradiție evenimente din domeniul curselor de cai la nivel mondial.

Ce urmează în iulie-august

Evenimentul de la Irish Oaks

Pista: The Curragh

Atracția evenimentului: Irish Oaks

Data: 16-17 iulie

Evenimentul Irish Oaks de două zile, de la Curragh, este unul din cele mai prestigioase din întreg sezonul de curse fără obstacole. Evenimentul se deschide sâmbătă, iar atracția principală o reprezintă cursa de Grupa a 3-a Minstrel, care, în ultimii ani, a fost câștigată de cai precum Trade Fair, Jumbajukiba și Air Chief Marshall.

Irish Oaks este în centrul atenției duminica, fiind pentru prima dată organizată în 1895, la 29 de ani de la Derbiul irlandez inaugural. De multe ori îl atrage pe câștigătorul English Oaks și, într-adevăr,  triumful lui Snow Fairy la alergarea din 2010 a reprezentat a 12-a oară când  s-a realizat dubla English/Irish Oaks în epoca modernă. La fel ca evenimentul principal, programul oferă și novicilor o ocazie de a străluci, deoarece cursa de Grupa a 3-a Anglesey atrage invariabil o distribuţie de înaltă clasă, cu foști câștigători, printre care marii performeri Namid, Johannesburg și Oratorio.

King George Day

Pista: Ascot

Atracția evenimentului: cursele King George VI și Queen Elizabeth

Data: 23 iulie

Cursele King George VI  și Queen Elizabeth sunt unele din cele mai prestigioase și mai profitabile curse de  2400 m din Europa și reprezintă bijuteria din coroana unei zile fantastice la Ascot.

Evenimentul pune față în față caii din generația clasică (cei de trei ani) cu cai mai în vârstă și o singură privire pe lista câștigărilor curselor King George VI și Queen Elizabeth este suficientă pentru a înțelege de ce acest concurs de 1,000,000 de lire sterline este unul dintre cele mai anticipate din sezonul britanic de curse fără obstacole.

Giganți ai gazonului ca Dancing Brave, Nashwan, Galileo și Harbinger s-au numărat printre premianţii acestei curse de 2400 m din Grupa 1 în ultimii 25 ani, iar etapa din 2011 va continua cu siguranță această tradiție deosebită.

FestivalulGalway

Pista: Galway

Atracția evenimentului: Galway Plate

Data: 25 – 31 iulie

Festivalul Galway este, fără îndoială, punctul culminant al sezonului de vară cu șapte zile și şapte nopți de întreceri de înaltă clasă. S-a spus despre festival că odată a paralizat orașul Galway, dar acum toată țara este paralizată din cauza lui.

Atracția săptămânii este, discutabil, tradiționala Galway Plate, o importantă cursă cu handicap care s-a ținut prima dată în 1869 și are loc în ziua de miercuri a evenimentului. A doua zi, centrul atenției este preluat de cursa cu obstacole Galway Hurdle. O valoroasă cursă cu handicap și cu obstacole, care s-a ținut pentru prima dată în 1913, și care are întotdeauna un final interesant și devenind un prilej de pariuri înverșunate. Este aproape sigur că în fiecare an Dermot Weld va fi încoronat cel mai bun antrenor al evenimentului. I-a reușit pentru a 26-a oară în 2010 și nimic nu sugerează că nu își va păstra forma remarcabilă pentru  încă mulți ani.

Glorious Goodwood

Pista: Goodwood

Atracțiile evenimentului: cursa Sussex Stakes, cursa Blue Square Nassau, Stewards’ Cup

Data: 26-30 iulie

‘Glorious Goodwood’ oferă nu doar 5 zile cu cele mai bune curse de top, dar e unul din punctele forte ale sezonului social estival  – descris de Regele Edward al VII-lea ca ‘o petrecere în aer liber cu curse adăugate’.

Un eveniment în care este rezumată  o vară englezească, Glorious Goodwood are loc pe o pistă ondulată într-un decor minunat de țară.

Principalul eveniment are loc miercuri – cursa Sussex, de 300.000  lire și 1600 m din Grupa  1, în care superbul câștigător de anul trecut, Canford Cliffs, are toate șansele să-l zdrobească pe eroul 2000 Guineas al sezonului curent, Frankel.

Competiția centrală de sâmbătă la Glorious Goodwood este Stewards’ Cup de 100,000 lire, unul din cele mai vechi și mai populare sprinturi cu handicap ale fiecărui sezon britanic. Se aleargă pe o distanţă de 1200 m și este deschisă cailor de trei şi peste trei ani. Cursa Nassau de 185,000 lire  și 2000 metri din Grupa 1 este singura cursă Pattern a zilei, câștigată anul trecut de minunatul Midday.

Festivalul Ebor

Pista: York

Atracțiile evenimentului: cursa Juddmonte International, Darley Yorkshire Oaks,  cursa Coolmore Nunthorpe, Totesport Ebor

Data: 17-20 august

Festivalul Ebor, care are loc în luna august, este bijuteria coroanei Yorkului. Amestecul prezenței celor mai buni cai cu un simț al tradiționalului și al bunului gust fac din acest eveniment elementul central al mai multor calendare sportive și sociale.

Sunt găzduite curse rapide în toate cele patru zile ale evenimentului, începând cu cele trei curse din Grupa 1: Juddmonte International (miercuri), Darley Yorkshire Oaks (joi) și Coolmore Nunthorpe (vineri), totul culminând cu întrecerea care îi dă numele, Totesport Ebor, în ziua de sâmbătă.