Cele mai bune filme de gambling şi poker (Partea a II-a): Joacă la masa greilor…

noiembrie 10, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling Africa, Gambling America, Gambling Asia & Oceania, Gambling Europa, Gambling Romania

De-a lungul timpului, fascinaţia câştigurilor şi mirajul jocurilor au trezit atenţia regizorilor şi actorilor care au interpretat diverse personaje şi caractere, multe dintre ele interesante, misterioase şi ingenioase.

În numărul trecut al revistei, v-am adus în atenţie The Hustler (cu Paul Newman şi Jackz Gleason), Maverick (cu Mel Gibson, Jodie Foster şi James Coburn) şi Rounders (cu Matt Damon şi Edward Norton). Cele trei merită văzute, fiecare dintre ele având un farmec aparte şi personaje superb interpretate. În continuare, vă propunem câteva filme, pe care un pasionat de gambling nu ar trebui să le rateze:

Two For The Money (2005 – Viaţa ca un pariu)

Filmul este considerat o dramă care descrie lupta cu mizele mari în lumea plină de adrenalină a jucătorilor de nororc ale căror averi sunt facute şi desfăcute în funcţie de pariurile sportive. Matthew McConaughey este Brandon Lang, un fost jucator de fotbal american în colegiu, care posedă un talent inexplicabil de a prezice corect rezultatul unui meci. Şansa îi oferă pe neaşteptate o nouă carieră atunci când este accidentat şi nu mai poate intra în teren. El este recrutat de Walter Abrams (Al Pacino), managerul uneia dintre cele mai mari companii de consultanţă sportivă din ţară, care-l angajează considerându-l genial dar şi o bună sursă de venituri. Relaţia surogat tată – fiu îi sporeşte contul din bancă lui Walter, până când inspiraţia lui Brandon începe să dea rateuri, situaţia devenind din ce în ce mai palpitantă şi provocatoare.

The Good Thief (2002 – Hoţul cel Bun)

Considerat de către mulţi ca fiind cel mai bun film în domeniu, acesta excelează  pe partea acţiunii şi adrenalinei. Acţiunea filmului turnat în 2002, se petrece la Nisa, în Franţa. Bob Montagnet, interpretat magnific de către Nick Nolte, este fiul unui american şi al unei franţuzoaice. A fost un împătimit al jocurilor şi al consumului de droguri. El este acum la vârsta la care ar vrea să-şi încheie “cariera” de hoţ printr-o lovitură la un cazino din Monte Carlo de unde să fure nişte tablouri celebre. Pentru el, nu banii sunt importanţi, ci bucuria jocului periculos.

Croupier (1998 – Crupierul)

Jack Manfred, interpretat de Clive Owen, este un scriitor aspirant care pare a nu avea perspective prea strălucite. Din dorinţa de a întâlni lume nouă şi, parcă, împotriva conştiinţei, îşi ia o slujbă de crupier. El se trezeşte atras în lumea cazinoului şi locul de muncă preia treptat prima poziţie în viaţa lui, iar relaţia cu iubita sa Marion începe să se deterioreze. Un jucător, în special, îi atrage atenţia: Jani, pe care el începe să vadă în afara orelor de lucru – o încălcare gravă a normelor de cazinou. Jani este aproape falită şi creditorii pun presiune asupra ei. Ea se apropie de Jack, cerându-i să fie omul din interior pentru un jaf planificat la cazinou.

High Roller: The Stu Ungar Story (2003 – Jucătorul de mize mari: Povestea lui Stu Ungar)

Michael Imperioli (The Sopranos) portretizează unul dintre cei mai mari jucători de poker din toate timpurile, Stu Ungar, care a caştigat 3 turnee WSOP (singurul jucător care reuşise acest lucru), precum şi nenumărate alte turnee. El a câştigat multe milioane la masa de poker, dar a pierdut totul din cauza curse de cai si datorită dependenţei de droguri, care, de asemenea, a condus la moartea sa în 1998. Imperioli prezintă personalitatea complexă a lui Ungar, stilul de viaţă dezordonat şi priceperea incredibilă la fiecare meci pe care l-a jucat, indiferent dacă a fost blackjack, poker sau rummy gin (specialitatea lui).