L’italiano vero

noiembrie 11, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling Europa

Sunt patru oraşe în Italia în care jocurile de noroc sunt legale şi unde se găsesc cinci spaţii de joc. Aceste cinci spaţii intră în categoria cazinourilor, deoarece acestea sunt singurele localuri legal acceptate. Iar cazinoul din San Remo este unul dintre ele…

Totul a început pe 12 ianuarie 1905 când, pentru prima dată, uşile cazinoului din San Remo s-au deschis pentru public, printr-o gală fastuoasă destinată doar oamenilor importanţi. Din acel moment, cazinoul a început să-şi scrie singur istoria fascinantă, plină de succes pentru jucători şi de imense atracţii culturale, artistice şi teatrale, transformându-l într-un punct de reper pentru Citta’ dei’ fiori.

Proiectul pentru adoptarea stilului Liberty a fost conceput de arhitectul parizian Eugene Ferret, care luase parte şi în trecut la construcţia altor cazinouri (Saigon şi Cannes) şi în curând, clădirea albă a devenit unul din simbolurile recunoscute la nivel mondial ale oraşului San Remo.

Multe celebrităţi, regi, actori, cântăreţi, magnaţi înstăriţi, au trecut pragul acestui cazinou… Timp de peste 100 de ani, prin saloanele lui s-au perindat cei mai faimoşi oameni din lume. Sala de joc Mantuziana a fost întotdeauna un important punct de atracţie, şi datorită teatrului din apropiere unde se jucau piese celebre (De Filippo juca foarte des acolo). Tradiţia teatrului de acolo s-a perpetuat până astăzi, cu foarte mare succes.

Importante evenimente culturale au avut loc în sălile cazinoului de-a lungul deceniilor: concerte, întreceri muzicale, spectacole de balet şi de operă, expoziţii (Aligi Sassu, Salvador Dali, Giacomo Manzu sau Antonio Rubino sunt câteva dintre nume). În 1951, două simboluri ale Citta’ dei’ Fiori şi-au dat întâlnire în sală de bal a cazinoului în cadrul Festival della Canzone Italiana, care a început în 1951 sub îndrumarea Casei jocurilor. Celebrul festival este încă motivul pentru care oraşul San Remo devine capitala lumii pentru o săptămână.

Ca o curiozitate, nu mulţi ştiu de iniţierea concursului Miss Italia în cazinoul din San Remo. În septembrie 1951, competitoarele au defilat pe scenă în sala de bal a cazinoului şi a altor două hoteluri din oraş. Câştigatoarea a fost desemnată Isabella Valdettaro şi încoronată de un juriu format din personalităţi precum Silvana Mangano, Lucia Bose şi Dino de Laurentiis.

Locaţiile cazinoului:

Complexul, desfăşurat pe o suprafaţă de peste 2.500 de metri pătraţi, cuprinde numeroase încăperi:

Gio Ponti Hall, de la roşul clasic până la auriu, creat de Gio Ponti în 1953 şi cu o lăţime de 441 metri, este locul unde se desfăşoară evenimentele de anvergură.

Camera “City” este destinată jocurilor tradiţionale, încăperea emblematică a cazinoului San Remo.

Camera 500, cu o deschidere de 101 metri şi un şemineu care te conduce spre sala principală decorată cu candelabre în stil Art Nouveau. Aici se află mese de joc pentru ruletă, blackjack şi alte jocuri americane.

Sala de Sanctis, cunoscută şi drept “camera galbenă” , lată de 608 metri, unde se află jocurile americane. Aici se află 10 mese de joc cu ruletă, 8 mese pentru Blackjack, Texas Hold’ em şi Minipoint.

Golden Hall îşi primeşte oaspeţii de elită în sala de 180 metri pătraţi, este o sală privată exclusiv pentru jocuri franţuzeşti, se deschide doar când există jucători gata să parieze peste 500 de euro la ruleta franceză. Această sală poate găzdui cine festive cu peste 250 de invitaţi.

Înainte de Gold Room se află o sală imensă care găzduieşte cinele festive, petrecerile şi conferinţele. Elementele ce definesc oferta cazinoului pentru clienţii VIP sunt evenimentele sociale şi de clasă, standardul înalt de joc şi mediul intim şi provocator. Este un loc unde se pot ţine expoziţii temporare dar poate găzdui chiar şi turneul de Hold’em poker sau faimosul “sit and go”. Vechea sală de bal se află la parter, ce a fost complet schimbat, devenind sală pentru aparatele de jocuri. În total, în complex sunt circa 470 de aparate.

Liberty Hall, o sală de jocuri americane combină aparatele de jocuri cu mesele verzi, se întinde pe circa 360 metri pătraţi şi este dotată cu o masă de blackjack, una de Texas Hold’em, ruletă şi 41 de aparate.

Zona aparatelor din Liberty Lounge se deschide la 10 a.m. şi stă deschisă până târziu în noapte şi combină interactivul cu implicarea puternică în dinamica jocului şi premiile în bani. La Fair Roulette suma de început este minim 2 euro şi maxim între 50 şi 200 de euro.

Masa de poker Texas Hold’em, o variantă a jocului clasic ce stârneşte interes printre tineri, are un minim de 5 euro şi un maxim de 50 de euro. La Blackjack minimul este 5 iar maximul, 50 de euro.

În ceea ce priveşte evenimentele organizate, cazinoul din San Remo găzduieşte turnee importante ca EPT, dar şi evenimente tematice ca Moulin Rouge Tribute sau Super Jackpots, cu muzică live, expoziţii şi multe altele.