Pariuri de tip handicap asiatic

noiembrie 27, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling Romania, Stiri

Handicapul asiatic a fost introdus pentru a reduce sporturi precum fotbalul cu 3 semne (1×2) la numai două semne (1 si 2).

Astfel s-au consacrat 2 termeni de specialitate: favorit şi underdog. Favoritul este lesne de inţeles ce substituie, iar underdogul (sau simplu: dogul) reprezintă echipa cu şansa mai mică în acea partidă. Afară de aceşti doi termeni, mai există noţiunea de pariu valoros. Acesta este un număr egal cu produsul dintre cota şi probabilitatea matematică de a se întâmpla acel eveniment. Din păcate, aceasta ecuaţie are o mare necunoscută, respectiv probabilitatea de reuşită a pariului, aceasta putând fi aproximată doar cu ajutorul experienţei. Când acest număr este mai mare sau egal cu 1, pariul este valoros!

Când două echipe sunt de valori apropiate, cotele sunt relativ egale, poate cu un mic avantaj pentru gazde. În acest caz, oricare din cele 3 semne are o valoare de peste 2.30-2.40 chiar. Dar ce se intâmplă când raportul de forţe al celor două echipe este disproporţionat? Atunci, favorita are un factor de multiplicare mai mic, nefiind aşa atractivă pentru public. În acel moment, favorita porneşte cu un handicap negativ, trebuind să bată mai clar pentru a învinge pariul asiatic.

Logica e, teoretic, simplă: după mult studiu asupra unui meci/grup de meciuri, specialiştii caselor de pariuri setează valoarea acestui handicap negativ pentru favorită şi pozitiv pentru dog (egale, dar de semn opus!). Pentru a înţelege mai bine, iată un exemplu:

În Arsenal vs. Steaua, să presupunem că Arsenal este la cota 1.30. Pariul favorabil englezilor are o valoare relativ scăzută, iar pentru a putea găsi o mai mare valoare, casele setează un handicap. Pentru o cotă de 1.30, se poate ajunge la -1/+1 sau chiar -1.5/+1.5. Astfel, la -1/+1, Arsenal câştigă pariul dacă bate la 2 sau mai multe goluri diferenţă şi pierde în cazul unui egal sau o înfrângere de orice fel. Steaua câştigă doar la x2. Dacă Arsenal învinge la fix un gol diferenţă, pariul este declarat nul. În cazul limitei de 1.5 goluri, Arsenal câştigă la victorie la 2 sau mai multe goluri, în timp ce Steaua câştigă la x2. Diferenţa dintre -1 şi -1.5 este evidentă, dar şi valoarea cotelor diferă în funcţie de risc, astfel, pentru Arsenal (-1) putem avea undeva în jur de 1.60-1.70, iar pentru Arsenal (-1.5) avem peste 2.00-2.10.

Aşadar, handicapul asiatic reprezintă stabilirea momentului când favorita are şanse egale cu underdogul.

Filosofia handicapului asiatic

Se ştie că agentul de pariuri are nenumărate avantaje faţă de pariorul simplu. Începând de la o documentare statistică net superioară, până la informaţii din interiorul echipelor ce publicului larg îi sunt servite în cel mai bun caz în locuri extrem de greu accesibile (forumuri cu circuit închis), dar de obicei apar doar sub forma de manipulări. Afară de toate aceste avantaje, el îşi arată asul din mânecă printr-o subtilitate matematică. Mai precis, în loc să respecte matematica probabilităţilor unui raport de forţe egal (50-50%), setând cotele la 2.00-2.00, agentul ne oferă în cel mai bun caz 1.96-1.96. Trebuie înţeles că acest 4% pe care-l pierdem la fiecare pariu constituie o mare sursă de venituri pentru casele de pariuri. Am dat acest exemplu fericit în care cotele sunt acceptabile, ce să mai vorbim de raporturi de tipul 1.70-1.70, cum se mai pot întâlni la evenimente cu 2 semne. Astfel de raporturi nu sunt recomandate în niciun caz, ele fiind un prag aproape imposibil de depăşit pe termen lung.

Totuşi, agenţii de pariuri sunt şi ei oameni şi mai fac mici greşeli sau, pur şi simplu, mai oferă cadouri din când în când. Astfel, momentele în care putem profita de neglijenţa lor sunt atunci când setează limita handicapului asiatic greşit (mai mică sau mai mare decat în ‘realitate’) sau prin oferirea unor cote valoroase. Pentru aceste momente este nevoie de foarte multă experienţă pe care pariorii începători cu siguranţă nu o au.

Modalităţile de pariere pentru handicapul asiatic:

Handicap (0)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat câştigă meciul. Dacă partida se incheie la egalitate (0 goluri diferentă), suma pariată vi se returnează.

Handicap (+0.25)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat caştigă meciul. Dacă partida se încheie la egalitate, pariul se împarte în două – o jumătate a mizei se consideră câştigătoare, iar cealaltă jumătate este rambursată în contul dumneavoastră.

Handicap (+0.50)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat termină partida la egalitate sau învinge.

Handicap (+0.75)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat termină partida la egalitate sau învinge. Dacă este învinsă la un gol diferenţă, pierdeţi jumătate din miza pariată.

Handicap (+1)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat termină partida la egalitate sau învinge. Dacă este învinsă la un gol diferenţă, suma pariată vi se returnează.

Handicap (+1.25)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat termină partida la egalitate sau învinge. Dacă este învinsă la un gol diferenţă, pariul se împarte în două – o jumătate a mizei se consideră câştigătoare, iar cealaltă jumătate este rambursată în contul dumneavoastră.

Handicap (+1.5)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferenţă.

Handicap (+1.75)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferenţă. Dacă este învinsă la două goluri diferenţă, pierdeţi jumătate din miza pariată.

Handicap (+2)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferenţă. Dacă este învinsă la două goluri diferenţă, miza pariată vi se returnează.

Handicap (+2.25)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferenţă. Dacă este învinsă la două goluri diferenţă, pariul se împarte în două – o jumătate a mizei se consideră câştigătoare, iar cealaltă jumătate este rambursată în contul dumneavoastră.

Handicap (+2.5)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la mai puţin de trei goluri diferenţă.

Handicap (-0.25)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat învinge la cel puţin un gol diferenţă. Dacă partida se încheie la egalitate, pierdeţi jumătate din miza pariată.

Handicap (-0.5)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat câştigă meciul.

Handicap (-0.75)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat câştigă meciul la cel puţin două goluri diferenţă. Dacă câştigă la diferenţă de un gol, pariul se împarte în două – o jumătate a mizei se consideră câştigătoare, iar cealaltă jumătate este rambursată în contul dumneavoastră.

Handicap (-1)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat câştigă meciul la cel puţin două goluri diferenţă. Dacă câştigă la diferenţă de un gol, miza pariată vi se returnează.

Handicap (-1.25)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat câştigă meciul la cel puţin două goluri diferenţă. Dacă câştigă la diferenţă de un gol, pierdeţi jumătate din miza pariată.

Handicap (-1.50)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat caştigă meciul la cel putin două goluri diferenţă.

Handicap (-1.75)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat câştigă meciul la cel puţin trei goluri diferenţă. Dacă câştigă la diferenţă de două goluri, pariul se împarte în două – o jumătate se consideră câştigătoare, iar cealaltă jumătate este rambursată în contul dumneavoastră.

Handicap (-2)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat câştigă meciul la cel puţin trei goluri diferenţă. Dacă câştigă la diferenţă de două goluri, miza pariată vi se returnează.

Handicap (-2.25)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat câştigă meciul la cel puţin trei goluri diferenţă. Dacă câştigă la diferenţă de două goluri, pierdeţi jumătate din miza pariată.

Handicap (-2.50)
Câştigaţi dacă echipa pe care aţi pariat câştigă meciul la cel puţin trei goluri diferenţă.

Pariere live – Stilul Handicap Asiatic
Pe lângă linia de handicap şi linia de bani, o componentă foarte importantă pentru parierea live – Stilul Handicap Asiatic pleacă de la scorul iniţial când faceţi pariul.

Exemplul A:

Juventus – Manchester Utd. / Rezultat live 1:0
Echipă Handicap Preţ
Juventus -0.5 1.80
Man. United +0.5 2.15
Rezultat final 2–0, 3-0, 3-1…
Dacă pariaţi € 100 pe Juventus, câştigul dv. net este € 80
Dacă pariaţi € 100 pe Manchester United, pierdeţi € 100 .
Rezultat final 1-0, 1-1, 1-2, 1-3, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3…
Dacă pariaţi € 100 pe Juventus, pierdeţi € 100 .
Dacă pariaţi € 100 pe Manchester United, câştigul dv. net este € 105.

Examplul B:

Juventus – Manchester Utd. / Rezultat live 1:0
Echipă Handicap Preţ
Juventus -0.75 2.00
Man. United +0.75 1.90

Rezultat final 3-0
Dacă pariaţi € 100 pe Juventus, câştigul dv. net este € 100
Dacă pariaţi € 100 pe Manchester United, pierdeţi € 100 .
Rezultat final 2–0, 3-1…
Dacă pariaţi € 100 pe Juventus, câştigul dv. net este € 50
Dacă pariaţi € 100 pe Manchester United, pierdeţi € 50 .
Rezultat final 1-0, 1-1, 1-2, 1-3, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3…
Dacă pariaţi € 100 pe Juventus, pierdeţi € 100 .
Dacă pariaţi € 100 pe Manchester United, câştigul dv. net este € 90.