EPT Londra: Cel mai mare eveniment de live poker din Marea Britanie

decembrie 11, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling Europa, Gambling Romania, Stiri

Campionatul Mondial de Poker (WSOP) a fost din nou în centrul atenţiei prin etapa europeană, dar asta nu reprezintă o scuză pentru ca celelalte campionate de poker din întreaga lume să nu primească aprecierea cuvenită.

EPT este în mod caracteristic cea mai apreciată competiție din programul de poker al toamnei. European Poker Tour (EPT) a eclipsat Campionatul Mondial de Poker, etapa din Europa (WSOPE) în fiecare dintre anii trecuți, cu 730 de participanți în 2009, respectiv 848 de participanți în 2010, față de 334, respectiv 336 de participanți la WSOPE.  Anul acesta ar fi fost surprinzător dacă Main Event-ul WSOP Europa ar fi întrecut EPT Londra, însă cu cei 691 de participanți înscriși în Main Event EPT s-a redus doar diferența numerică dintre cele două turnee, dar sentimentul fantastic și familiar pe care îl oferă participarea la EPT a fost din nou cel care a făcut diferența în favoarea evenimentului londonez. Festivalul de poker PokerStars EPT Londra a fost primul festival de Full-On Poker din sezonul 8, având un program încărcat care a inclus mai mult de 30 de evenimente organizate la Hilton Metropole Hotel între 30 septembrie-6 octombrie 2011.

BIJUTERIILE SHAMBALLA

Pe lângă titlul de campion și compensația bănească, câștigătorul Main Event-ului EPT din Sezonul 8 a primit o brățară nemaipomenită de la Shamballa Jewels, una dintre cele mai exclusiviste firme producătoare de bijuterii din lume.

Deținut de Mads și Mikkel Kornerup, brand-ul Shamballa a fost înființat în 2004 și a fost purtat de multe celebrități de prim rang din întreaga lume, ca de exemplu Jay-Z, Michael Jordan, Ashton Kutcher și mulți alții asemenea lor. Frumoasele bijuterii sunt inspirate de vechile tradiții budiste, meditație și yoga și sunt concepute pentru oameni care vor să exprime individualitate și exclusivitate. Fiecare brățară valorează peste 10.000 de euro și este alcătuită din bile ceramice gravate, de culoare neagră, trei bile din aur alb de 18 karate acoperite cu rhodiu și o porțiune de 10 mm încrustată cu mici diamante pe o bilă de aur roșu de 18 karate; fiecare brățară include litere pentru a marca în mod unic evenimentul EPT pentru care a fost creată. Brățara câștigătorului marii finale a EPT8 valorează în jur de 25.000 de euro. Acesta este cel de-al doilea sezon în care Shamballa Jewels este Sponsorul Brățărilor Oficiale pentru evenimentele EPT.

Main Event-ul Festivalului de Poker de la Londra s-a încheiat cu victoria tânărului superstar Benny Spindler.  Spindler a intrat la masa finală cu a treia stivă de chipsuri, după ce terminase ziua 1B a turneului cu cele mai multe chipsuri din cameră. În ziua 2, numai Lukasz Golczyk din ziua 1a a avut mai multe chipsuri decât Spindler. Pe tot parcursul turneului, Spindler a reușit fie lider de moment, fie printre cei cu cele mai multe chipsuri din cameră. El și-a asumat conducerea  la masa finală după ce a a dejucat un bluff încercat de Mattias Bergstrom. Apoi a câștigat o mână importantă contra liderului de la începutul zilei, Martins Adeniya, reușind astfel să dobândească o stivă impresionantă de chipsuri.

În heads-up, doar americanul Steve O’Dwyer a stat în calea tânărului neamţ. Cu toate acestea, Spindler avea un avans considerabil cu cele 13.49 milioane de chipsuri faţă de cele 7.145 milioane ale lui O’Dwwyer, acesta din urma nerezistând în joc foarte mult.

După două mâini, ambii jucători au împins toate chipsurile pe masă. O’Dwyyer a pariat all-in cu  în mână şi a fost plătit de Spindler cu . Pe flop, Spindler a prins un as şi i-a rezistat lui O’Dwyer, care a prins doar un valet pe turn. Americanul a fost eliminat şi a ocupat în final a doua poziţie, secondându-l pe campionul german.

Aceasta este cea mai mare victorie din cariera lui Spindler, după câteva ieșiri pe muchie de cuțit din evenimentele EPT. În 2009, a ajuns la masa finală PokerStars Caribbean Adventure și s-a clasat pe poziția a treia, urmând ca în același an să se claseze pe locul 12 la Main Event-ul EPT Londra. În 2011, a obținut locul secund la High Roller-ul de 25.000 de euro din Marea Finală EPT Sezonul 7.

Când a fost întrebat dacă se simte ca și cum i s-ar fi ridicat o piatră de pe umeri, Spindler a dat pur și simplu din cap și a răspuns un simplu “Nu”.  Poate că nu este cea mai comunicativă persoană, dar cu siguranță, după această victorie, Spindler este un om cu mulți bani în buzunar.

1. Benny Spindler, Germania, jucător PokerStars, £750,000
2. Steve O’Dwyer, SUA, £465,000
3. Andre Klebanov, Germania, £265,000
4. Juan Manuel Pastor, Spania, profesionist Team PokerStars, £200,000
5. Mattias Bergstrom, Suedia, £155,000
6. Kevin Iacofano, SUA, £120,000
7. Martins Adeniya, Marea Britanie, £86,350
8. Miroslav Benes, Cehia, calificat PokerStars, £64,000