Învață să numeri în Spanish 21

decembrie 5, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling Africa, Gambling America, Gambling Asia & Oceania, Gambling Europa, Gambling Romania

Spanish 21 este o variantă a jocului de blackjack ce în anumite cazuri reprezintă cel mai bun joc din cazino. În cazinourile în care dealerul stă cu un 17, sau în care dublarea mizei este permisă, Spanish 21 poate fi un joc mai profitabil decât blackjack-ul, în funcție de regulile specifice de blackjack ce i se aplică. Dacă sunteți în căutarea unei schimbări față de jocul tradițional de blackjack, dar insistați să jucați un joc cu margine mică de profit a casei, atunci s-ar putea să găsiți o nouă provocare în jocul de Spanish 21.

Spanish 21 este o variantă de blackjack mai rapidă, care devine din ce în ce mai populară. Jocul este practicat la masa standard de blackjack. Principala deosebire între Spanish 21 și blackjack este reprezentată de eliminarea tuturor zecarilor din pachete. Valeții, damele și popii rămân, dar toți zecarii sunt eliminați din fiecare pachet folosit la masa de joc. Spanish 21 folosește șase sau opt pachete de cărți spaniole, fiecare dintre ele conținând 48 de cărți – 52 de cărți minus cei patru zecari. Orice jucător vă poate confirma că eliminarea zecarilor din pachete schimbă șansele în favoarea dealer-ului. Pentru a compensa acest fapt, Spanish 21 oferă jucătorilor o mulțime de bonusuri și reguli favorabile. Există mai multe variante de Spanish 21 în toată țara, așadar  regulile pot varia de la un loc la altul.

Dacă cunoașteți bine jocul de blackjack probabil vă gândiți că Spanish 21 deține un avantaj major în cazinouri. Prin eliminarea zecarilor, Spanish 21 crește marja de câștig a cazinourilor cu aproape 25%. Cu toate acestea, pentru a compensa acest fapt, există bonusuri profitabile și reguli adiționale care, în comparație cu jocul de blackjack, scad avantajul casei.

Una dintre cele mai importante reguli ale Spanish 21 care diferă în mod considerabil de blackjack constă în faptul că, în caz de egalitate la 21 între jucător și dealer, jucătorul este considerat câștigător. Regulile adiționale și bonusurile sunt prezentate în lista de mai jos.

Super bonus

Un “super bonus” de 1000 de dolari pentru pariuri sub 25 de dolari, respectiv de 5000 de dolari pentru pariuri de peste 25 de dolari, este plătit pe o combinație de 7-7-7 împotriva unei cărți de 7 a dealerului. Toți ceilalți jucători de la masă primesc 50 de dolari bonus. Super bonusul nu poate fi accesat în cazuri de split (împărțire a perechilor) sau dublare de miză.

Bonus 21

Când totalul cărților unui jucător este de 21 în Spanish 21, acesta se poate califica în cursa pentru un bonus de 21. Tabelul de mai jos explică fiecare tip de bonus pe care îl poți primi în cazul unui total de 21.

Cărți Culoare Rata de remunerare
5 Cărți 21 3:2
6 Cărți 21 2:1
7 sau mai multe cărți 21 3:1
6-7-8 Culori diferite 3:2
6-7-8 Aceeași culoare 2:1
6-7-8 Numai pică 3:1
7-7-7 Culori diferite 3:2
7-7-7 Aceeași culoare 2:1
7-7-7 Numai pică 3:1

Împărțire pe perechi (Pair Splitting)

În jocul de Spanish 21 există posibilitatea de a împărți orice cărți de valoare egală, inclusiv ași, pentru a obține un maxim de patru mâini. Există opțiunea de a mai cere cărți și de a dubla miza pentru fiecare mână în parte. Bonusul 21 se plătește și pentru mâinile împărțite, dar Super Bonus-ul nu se acordă în acest caz.

Retragere târzie (Late Surrender)

Spanish 21 admite o regulă ce se numește retragere târzie (late surrender). Această posibilitate este încă o regulă adițională menită să crească șansele jucătorului. Dacă unui jucător nu îi plac primele 2 cărți care îi sunt împărțite, atunci are opțiunea de a retrage și de a pierde jumătate din pariul inițial, fapt ce îl impiedică să mai joace mâna respectivă. Cu toate acestea, retragere târzie nu este niciodată permisă în cazul în care dealer-ul are blackjack.

Dublarea pariului inițial (Doubling Down)

Jucătorii pot dubla miza ințială o singură dată pentru două sau mai multe cărți, de orice valoare cumulate, chiar și după împărțirea mâinilor. Când un jucător decide să apeleze la această opțiune, el poate paria o sumă maxim egală cu pariul inițial. Bonus 21 nu se acordă într-o mână în care a fost dublat pariul inițial.

Dublarea mizei la următoarea mână (Double Down Rescue)

În Spanish 21 mai exista o regula in ceea ce priveste dublarea pariului initial, si anume salvarea unei mâini care este nefavorabilă prin dublarea mizei la următoarea mână. Cu ajutorul acestei reguli, jucătorul care nu este mulțumit cu cărțile sale ce însumează mai puțin de 21 are posibilitatea de a recupera suma dublată a pariului. Dacă un jucător apelează la această regulă, renunță automat la miza inițială și nu mai joacă mâna respectivă.