Irlanda propune o nouă lege a jocurilor de noroc online pentru 2012
decembrie 30, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling Europa, Stiri
Irlanda s-a confruntat cu probleme serioase de la intrarea în secolul 21 încoace în ceea ce privește legislația în materie de jocuri de noroc. Din 1931 și 1956, legile ce sunt în vigoare la momentul actual nu au mai fost amendate sau schimbate. Irlanda are mare nevoie de legi noi care să includă pariurile online, legi ce se pare că vor fi adoptate în curând. Pariurile pe cursele de cai și pe diverse alte sporturi au un trecut glorios în Irlanda și, odată cu apariția noilor tehnologii, oamenii se îndreaptă din ce în ce mai mult spre internet.
Ministrul de Justiție Alan Shatter a dat un comunicat de presă cu scopul de a informa operatorii și jucătorii că legile cu privire la jocurile de noroc se vor schimba anul viitor. “Minusurile din legislația în vigoare, ca de exemplu lipsa unei reglementări privind jocurile de noroc online, expun tinerii și alte categorii vulnerabile de persoane unor riscuri inacceptabile”, a comentat ministru de justiție. Shatter a adăugat că “Vistieria statului este, de asemenea, dezavantajată de lipsa unui regim fiscal pentru sistemul de jocuri de noroc online și pentru alte forme neconvenționale de gambling.”
Cu siguranță, cei afectați de schimbările viitoare vor veni la rândul lor cu argumente puternice. De exemplu, bookmaker-ul irlandez Paddy Power își plătește taxele pentru operațiunile sale online în Isle of Man, locul în care se află serverele sale. Introducerea unui sistem de licențe pentru operatorii de jocuri de noroc și a sistemului fiscal corespunzător vor fi prezentate în fața guvernului irlandez la începutul primăverii 2012.
Noul regim pentru operatori va oferi Ministerului de Justiție instrumentele necesare controlului și reglementării localurilor de pariuri și a jocurilor arcade și va permite existența cazinourilor de talie medie, dar nu și a complexelor de talie mare. Acest apect reprezintă o schimbare majoră, întrucât controlul va fi împărțit între Ministerul de Justiție și Ministerul de Finanțe. Guvernul este de părere că legislația ce va fi adoptată nu ar acționa în interesul publicului dacă ar încuraja construcțiile de amploare, în ciuda îndoielilor substanțiale legate de viabilitatea acestora.