JAMES DEMPSEY SE IMPUNE LA DOYLE BRUNSON FIVE DIAMOND WORLD POKER TOUR

decembrie 17, 2011 in Exclusiv, Gambling, Gambling America, Stiri

Desfăşurat în Las Vegas la sfârşitul acestui an, prestigiosul eveniment de poker a reuşit şi de data aceasta să se ridice la nivelul renumelui său, atrăgând un total de 413 de participanţi dintre care 40 de membri ai Clubului Campionilor din circuitul WPT. Prize-pool-ul turneului a fost de peste 4 milioane de dolari. La capătul unei săptămâni palpitante, cu mult suspans și răsturnări de situaţie, am avut parte de punctul culminant al acestui turneu, masa finală, la care au luat loc mulți dintre greii acestui sport, printre ei numărându-se campionul încă în exerciţiu, Antonio „The Magician” Esfandiari, Soy Neguyen şi James Dempsey. Într-un final cel care a cules laurii şi şi-a văzut numele gravat pe trofeul WPT Champions a fost James Dempsey.

Ziua întâi s-a desfășurat într-o atmosferă festivă cu ocazia aniversării a celei de–a zecea ediţii a primului eveniment World Poker Tour. Turneul debutează în forţă, iar la atmosfera electrizantă îşi vor aduce aportul nume de referinţă ale poker-ului mondial, cum ar fi: Daniel Negreanu, Erik Seidel, Phil Helmuth şi cel care a împrumutat numele acestui eveniment, carismaticul Doyle Bunson, un veteran al turneelor de poker.

Curând, sita a început sa cearnă, iar la mijlocul zilei a treia am avut parte de prima victimă ilustrată de numărul 1 în clasamentul WPT, Will The Thrill Failla, acesta părăsind turneul de pe poziţia a 93-a , împreună cu alţi 5 membri ai top 40 WPT.

Pe măsură ce competiţia înainta în timp tot mai mulți jucători părăseau masa de joc, iar în momentul în care Larry Wells (poziţia a 7-a) este eliminat de către Soy Neguyen, formatul mesei finale era consfințit.

În istoria World Poker Tour, niciun jucător nu a câștigat acest eveniment de două ori, darămite în ediţii consecutive, dar, campionul în exercițiu, Antonio Esfandiari,  a fost destul de aproape de a stabili acest precedent. La un moment dat, după doar 10 mâini jucate la masa finală, acesta a fost all-in, însă ghinionul a făcut ca el să piardă în faţa oponentului său James Dempsey, terminând al 6-lea. Activitatea de la masă se menține în același ritm febril, iar după alte două mâini jucate, Soi Nguyen îl elimină pe Vitor Coelho după o dispută în 3 care o implică și pe Vanessa Selbst. Aproape imediat Soi Nguyen mai provoacă o eliminare, data aceasta perdantul fiind Andrew Lichtenberger. Turneul intră în ultima sa fază odată cu eliminare Vanessei Selbst de către James Dempsey.

Ultimii doi rămaşi, Soi Nguyen și James Dempsey s-au luptat pentru supremaţia absolută în heads-up, ambii jucători având la dispoziţie chipsuri ce depășeau uşor suma de 8 milioane de dolari. După o luptă strânsă al cărei deznodământ părea imprevizibil, chinta făcută pe river i-a adus lui James Dempsey izbânda finală. Acesta fiind recompensat cu 821,612 dolari la care se vor adăuga și trofeul WPT Champions.

CLASAMENT MASA FINALĂ:

  1. James Dempsey – 821,612 $
  2. Soi Nguyen – 517,478 $
  3. Vanessa Selbst – 338 ,351 $
  4. Andrew Lichtenberger – 218, 933 $
  5. Vitor Coelho – 159 , 224 $
  6. Antonio Esfandiari – 119,418 $