Numărul jucătorilor patologici din Singapore se menține la un nivel stabil
februarie 28, 2012 in Exclusiv, Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri
Un studiu realizat în Singapore ai cărui subiecți au fost amatorii jocurilor de noroc a relevat faptul că atât gamblerii cu probleme, cât și jucătorii ocazionali s-au menținut la nivele relativ stabile de la deschiderea cazinourilor Resorts World Sentosa și Marina Bay Sands, în 2010. Studiul realizat de către NCPG (National Council on Problem Gambling) a conținut întrebări despre obiceiurile oamenilor legate de jocurile de noroc. Rezultatele arată că numărul jucătorilor care manifestă dependență a crescut sensibil de la 1,2% la 1,4%. Cifrele se mențin însă în aria marjei de eroare, sugerând faptul că nu au intervenit schimbări drastice la nivelul populației din anul 2008, deși cazinourile recent înființate au înregistrat venituri care ar putea concura cu cele din Las Vegas.
Autoritățile din Singapore au luat diverse măsuri pentru a descuraja frecventarea cazinourilor, printre care se numără și o taxă de intrare de 100 de dolari. Studiul arată că, în ciudat valului de interes manifestat inițial, localnicii s-au obișnuit cu prezența cazinourilor. Reprezentanții Marina Bay Sands afirmă că procentul clienților din partea locului a fost redus la jumătate față de cel înregistrat cu 15 luni în urmă. Și Resorts World Sentosa a avut o traiectorie descendentă, primind cu 30% mai puțini localnici.
Lucrurile se schimbă însă atunci când vine vorba de jucătorii patologici. Astfel, în cazul acestora, media lunară de pariuri s-a triplat din anul 2008, crescând de la suma de 619 dolari, până la 1713 dolari. Conform studiului, publicul-țintă ar fi format din bărbați de origine chineză, cu vârste cuprinse între 18-29 de ani și 40-49 de ani, și câștiguri lunare între 2000-3000 de dolari. Pentru a proteja această categorie, autoritățile iau în calcul implementarea unor tehnici care să minimalizeze pierderile jucătorilor.