Vadzim Kursevich, câșigătorul EPT Deauville 2012

februarie 26, 2012 in Exclusiv, Gambling Europa, Stiri

Câștigătorul sezonului 8 al European Poker Tour de la Deauville, desfășurat între 31 ianuarie- 6 februarie a.c., este bielorusul Vadzim Kursevich. Turneul la care au participat 889 de jucători s-a desfășurat la Casino Barriere din cadrul Deauville International Center.

Kursevich, în vârstă de 24 de ani, și-a adjudecat titlul și suma de 875.000€, cel mai mare câștig al său până în prezent. Suma o întrece de departe pe cea încasată în cadrul EPT Berlin din aprilie anul trecut, unde jucătorul a obținut locul 3 și 300.000€.

Principalul său competitor, clasat pe locul al doilea, a fost francezul Paul Guichard al cărui câștig a fost de 557.000€. Vadzim Kursevich a primit cu entuziasm victoria, declarând că nu-i vine să creadă și că reprezintă un vis împlinit pentru el.

În ziua a cincea a competiției, la masa finală, Kursevich se afla pe poziția a doua în urma lui Paul Guichard. Printre cei 8 finaliști s-au mai numărat Bruno Jais, Luca Pagano, Yorane Kerignard, Mick Graydon, Olivier Rogez și Vuong Than Trong.