Lucian Mantu a câștigat PokerFest București 2012

martie 11, 2012 in Exclusiv, Gambling, Gambling Romania, Stiri

Ediția 2012 a turneului Pokerfest București s-a desfășurat în perioada 27 februarie-3 martie la Hotel Howard Johnson din capitală. Acesta este cel mai mare turneu de poker organizat în România, iar titlul a aparținut ediției de anul trecut PokerFest București, însă Main Eventul de la București din această primăvară deține un număr record de participanți: 294.

Prima zi, primele eliminări notabile

Dacă ziua 1A din ediția din Noiembrie 2011 a atras 130 de jucători la un buy-in de 800€, acum numărul a fost bătut cu două înregistrări, dar la o intrare de 1.000€. Prima zi a Main Eventului a fost una cu eliminări notabile din fieldul de jucători: Mihai Manole, Dan Murariu, Ramon “Demon” Cserei, Ferdi Ciorabai, Cristian Dragomir, Alex Pițurcă și Narcis Olaru. Mulți dintre ei s-au decis să profite de opțiunea Re-Entry și să revină în ziua 1B, în condițiile în care în prima zi au fost 132 de intrări și s-au generat 28 de locuri pentru Main Event. Primul joc s-a oprit la nivelul 8, cu 62 de jucători rămași și Mihai Niste chip leader cu 139.000 de fise. Podiumul a fost completat de Alexandru Boicea(124.525) și Cristian Dan(62.900).

La a doua zi de start, ziua 1B, au fost la mese 162 de jucători. Alături de cele 132 de înregistrări din ziua 1A, turneul a stabilit un nou record în România, cu un total de 294 de participanți. Lider la general, inclusiv față de ziua 1A, a fost Ovidiu Apostolescu, care a reușit câteva mâini mari în momente cheie, cea mai importantă fiind cea la care a flopat două perechi cu K-J în mână și l-a eliminat pe Tudor Purice, care avea încă ași din preflop. După ziua 1B au rămas în turneu încă 80 de jucători, care s-au alăturat lotului de 62 din prima zi. Printre cei calificați s-au numărat Samuiel Stan, Florin Pandilică, Toni Județ, Romeo Trofin, Ramon Cserei, Mihai Manole, Dan Murariu, Cristian Dragomir și alții.

Drumul spre masa finală – deschis de Cristian Dan

Ziua a doua a fost cea mai lungă dintre toate, scopul fiind acela de a se ajunge la formula de 27 de jucători, numărul premiilor puse în joc. Obiectivul a fost atins după miezul nopții, iar odată cu finalul serii, jocul extrem de inspirat avut de Cristian Dan s-a confirmat la numărătoarea oficială a cipurilor. El a incheiat ziua cu 820.000 de fise, la 139.500 distanță de Kishore Ramnani, clasat al doilea la acel moment.

Ultima oră de turneu a adus și potul care a făcut diferența, când Cristian a scos un adversar după ce a flopat trei optari și pe turn cipurile au ajuns în centru mesei, rivalul său având o pereche de ași făcută la a patra carte afișată. Ziua a început cu 142 de jucători, însă eliminările s-au făcut într-un ritm halucinant. Dan Murariu, Mihai Manole, Florin Pandilică și mulți alții s-au pierdut pe drumul spre masa finală.

S-a jucat în această zi până la masa finală de nouă pokeriști. Toți au ajuns la un premiu minim asigurat de 2.050€, dar visul oricărui jucător rămas în turneu era primul loc, care a asigurat un cec de peste 75.000€. Pe lângă Medeșan și Dan, între cei 27 de participanți rămași au fost la mese jucători deja cunoscuți în circuitul PokerFest. Zeng Zhi Ping, Florin Călin, Alexandru Răuță, Narcis Olaru și Samuiel Stan sunt jucători care au mai prins și în 2011 premii.

Pentru ziua a doua, prezența feminină a fost minimă: doamna Elena Troiana a rămas ultima reprezentantă a intuiției feminine împotriva agresivității profesioniștilor între care a încercat cu dificultate să-și păstreze locul. De la Toni Județ la Ramon „Demon” Cserei, doamna Troiana a împărțit locul la mese cu unii dintre cei mai buni și neiertători jucători de turnee live.

Profesioniștii de la Masa Finală

De la masa finală au lipsit numele cu care am fost obișnuiți, însă nu a fost lipsită de profesioniști. Masa finală s-a jucat în ultima zi în sala Iridium, începând cu orele 12:00. Chip leaderul Main Eventului a fost Alexandru Răuță, cu un stack de peste 2,3 milioane de fise. El a eliminat de-a lungul turneului câțiva profesioniști cunoscuți, Toni Județ fiind unul dintre marile pericole scoase din joc de către Răuță. Toni Județ a fost unul dintre eroii short-stackeri care a rezistat multe ore în turneu cu un stack insignifiant, dar ai cărui decari au cedat damelor lui Răuță, iar setul de dame al lui Alain Medesan a fost surclasat de setul de ași de pe river al aceluiași Răuță.

Iată cei 9 jucători ce au jucat masa finală la Pokerfest București 2012 și numărul de chipsuri:

1. Alexandru Nistor         374.000

2. Zeng Zhi Ping              318.000

3. Lucian Mantu               750.000

4. Erwin Simsensohn        176.000

5. Samuiel Stan                 300.000

6. Alexandru Curelea        144.000

7. Vlad Hrenoriac          1.146.000

8. Alexandru Răuță       2.302.000

9. Cristian Dan                 388.000
Rând pe rând au ieșit de la masă Erwin Simsensohn eliminat de Alex Nistor, Samuiel Stan eliminat după un all-in pe preflop plătit de Mantu, apoi Alexandru Curelea eliminat de “killer-ul” Răuță, apoi Hrenoriac a avut un mare noroc și l-a eliminat pe Cristian Dan care după flop avea QQ cu KK, iar după turn și river s-a recunoscut învins de perechile de AA și JJ ale lui Vlad.

Au mai  rămas cinci competitori în acest moment în turneu și lucrurile au trecut printr-o perioadă de acalmie până când la o mână în 3: Zeng, Mantu și Nistor fac spectacol din care cel mai șifonat iese Mantu. Din acest moment Lucian Mantu a făcut o cursă de recuperare, s-a implicat în multe mâini și eforturile i-au fost răsplătite. Hrenoriac, Zeng și Răuță au ieșit, lăsând loc unui heads-up între Alexandru Nistor și Lucian Mantu. Turneul se închide la o mână unde Mantu face un set de 10 contra 2 perechi (AA cu 99) ai adversarului. Lucian Mantu câștigă astfel primul său turneu PokerFest din carieră.

Clasamentul final și premiile în bani au fost următoarele:

Loc            Nume                              Premiu (EUR)

1                Lucian Mantu                 75.740€

2               Alexandru Nistor             47.750€

3               Alexandru Răuță              27.250€

4               Zeng Zhi Ping                  18.150€

5               Vlad Hrenoriac                 14.250€

6               Cristian Dan                     11.650€

7               Alexandru Curelea             9.050€

8               Samuiel Stan                      6.700€

9               Erwin Simsensohn             4.900€