Săptămâna de Conștientizare a Problemelor legate de Gambling, în Florida

martie 11, 2012 in Exclusiv, Gambling, Gambling America, Stiri

Consiliul de Gambling Compulsiv din Florida, care deține și linia telefonică special dedicată acestei probleme, participă împreună cu alte instituții din industrie la Săptămâna de Conștientizare a Problemelor de Gambling (Problem Gambling Awareness Week). Evenimentul se va desfășura între 4 și 10 martie anul curent și va aborda subiecte precum consecințele dependenței de jocuri de noroc asupra individului, a familiei și a comunității.

Potrivit Asociației Psihiatrice din SUA, gambling-ul patologic este o afecțiune mentală curabilă, fiind asemănătoare abuzului de alcool sau de droguri în ceea ce privește nevoia de tratament specializat.

Totuși, spre deosebire de consumul de substanțe interzise, în cazul gambling-ului patologic nu a fost alocat un buget în vederea administrării tratamentului în unitățile spitalicești. Consiliul de Gambling Compulsiv din Florida operează astfel doar pe baza donațiilor, ceea ce îi permite să ofere celor afectați serviciile necesare, indiferent de capacitatea acestora de plată.