Reprezentanții de la Bruxelles întârzie decizia privind gaming-ul german

aprilie 4, 2012 in Exclusiv, Gambling, Gambling Europa, Stiri

Comisia Uniunii Europene continuă să amâne verificarea planificată a legislației jocurilor de noroc din Germania. Prima variantă pentru un nou tratat interstatal a eșuat, iar versiunea revizuită, publicată recent, a fost criticată și ea de oficialii din Bruxelles.

Ratificarea noii versiuni a proiectului legislativ, numită și E-15 Draft, semnată la mijlocul lunii decembrie, anul trecut, a fost primită cu reacții pozitive de către Comisia Uniunii Europene, ceea ce a creat așteptări cu privire la adoptarea legii.

În consecință, presiunile făcute de susținătorii E-15 la Bruxelles au fost semnificative, însă au sfârșit prin a fi întâmpinate de următoarea declarație: ”Pe baza informațiilor primite de la autoritățile germane, Comisia nu este încă în măsură să estimeze dimensiunea acestei probleme ori să ia decizii cu privire la măsurile propuse.” Laitmotivul scrisorii din partea Comisiei UE este acuzația potrivit căreia reglementarea jocurilor de noroc nu are un fundament științific.

Se pare că oficialii din minister și consilierii lor în problema legislației jocurilor de noroc au eșuat în abordarea punctelor esențiale din avertismentul primit din partea Comisiei Europene, vara trecută. Chiar și atunci, probleme precum tratarea diferențiată a pariurilor sportive, a cazinourilor online și a poker-ului, limitarea arbitrară la șapte licențe pentru pariuri sportive și taxele mari impuse furnizorilor de gaming au fost criticate.