Expansiunea cazinourilor din Texas (SUA) suferă o lovitură grea dupa alegerile statale

iunie 4, 2012 in Exclusiv, Gambling, Gambling America, Stiri

Perspectivele de extindere a cazinourilor în Texas, a suferit o grea lovitură în această săptămână.
Trei aliaţi importanţi ai republicanului Joe Straus au fost învinşi în realegerea lor de către conservatori anti-jocuri de noroc.
Straus este considerat un moderat care acceptă jocurile de noroc. Familia lui a deţinut majoritatea acțiunilor pistei de curse Retama de lângă San Antonio, care a fost achiziţionat în aprilie de către Pinnacle Entertainment pentru 22.8 milioane dolari. Familia sa deţine încă un pachet minoritar de acțiuni.
Legislativul din Texas este de aşteptat să reexamineze problema jocurilor de noroc în timpul sesiunii 2013.
Directorul Union Gaming Group, Bill Lerner, a spus că o legislație de gambling prea conservatoare, ar face cazinourile din Texas o investiție neatractivă în viitor. În 2011, industria jocurilor de noroc de aici nu a reuşit să impună un proiect de lege favorabil.
“Aceasta, cu siguranţă, nu e de bun augur pentru viitoarea expansiune a jocuri de noroc de aici”, a spus Lerner.
Aprobarea Legii Gaming este anevoioasă. Este nevoie de o modificare a constituţiei statului printr-o majoritate de două treimi în legislativ, plus trecerea legii prin referendum.
Interesele pro-gambling sunt, de asemenea, împărţite. Două mari grupuri de lobby pentru jocurile de noroc sunt împărţite între plasarea de sloturi la pistele de curse şi permiterea cazinourilor ca destinaţie.
“Exista o serie de obstacolele ce stau în calea expansiunii jocurilor de noroc in Texas în viitorul apropiat”, a încheiat Lerner.