Adelson ajută campania pentru prezidentiale a lui Mitt Romney prin donațiile făcute de soția sa, în valoare de 10 milioane de dolari

octombrie 30, 2012 in Gambling America, Stiri

Sheldon Adelson şi soţia i-au făcut în octombrie lui “Super PAC”, candidatului republican la președinție, Mitt Romney, încă o donație de 10 milioane dolari spunând că astfel ei speră să “echilibreze terenul de joc” cu democrații înainte alegerile de pe 6 noiembrie. Preşedintele Las Vegas Sands, miliardarul de 79 de ani, devine cel mai mare sponsor al Partidului Republican în Campania din 2012, acesta împreună cu soția sa, turnând peste 47de milioane de dolari în cuferele Republicane.

Adelsonii au dat câte 5 milioane de dolari fiecare pentru campania pro-Romney Super PAC Restore Our Future, adică aproximativ jumătate din fondurile în numerar adunate de la inceputul lunii octombrie până pe 17 octombrie, conform rapoartelor Comisiei Federale a Alegerilor, eliberate joi. Rapoartele reprezintă ultimele dezvaluiri înainte de alegerile din 6 noiembrie. Adelsonii au spus joi într-o declaraţie, că astfel și-au exercitat privilegiile de “liberă exprimare” pentru a contracara milioanele de dolari adunate de Preşedintele Barack Obama, precum şi contribuţiile miliardarului liberal George Soros.

Adelsonii au devenit donatorii lui Romney în iunie, când acesta a rămas singurul contra-candidat Republican al lui Obama. Forbes estimează averea lui Adelson la 20,5 miliarde dolari.

În septembrie, Adelson a spus în Politico, faptul că el a planificat să cheltuie până la 100 de milioane de dolari, sau “indiferent cât este nevoie,” pentru a îl învinge pe Obama. Toate aceste donaţii, împreună cu poziţia lui Adelson împotriva gamblingului online, par a indica posibilitatea ca, în cazul în care Romney va câştiga, șansele pentru o Leglislație Federală pentru pokerul online în timpul mandatului prezidențial al lui Romney, să fie zero. Cu toate acestea unii observator, cred că Adelson poate prefera o leglislația online diferită de la stat la stat, unde influenţa lui poate interveni  mai mult în joc şi care poate oferi mai multe straturi de protecţie pentru jucatorii minori vulnerabili.