Comisia Europeană stabileşte un Plan de acţiune

octombrie 28, 2012 in Stiri

Piața europeană de jocuri de noroc online este în continuă creştere. Comisia Europeană estimează ratele anuale de creştere la aproape 15% şi o valoare de 13 miliarde € în venituri anuale în 2015 cu 6,8 milioane de consumatori care participă la unul sau mai multe tipuri de gambling online.

Statele europene au reacţionat la această piață cu o mare varietate de cadre de reglementare. Această serie de autorităţi de reglementare nu a fost plăcută de Comisia Europeană, o organizaţie care luptă pentru consistenţă piaţei. Anul trecut Comisia s-a consultat cu experţii industriei de gambling online şi acum a venit cu un plan de acţiune.

Potrivit Comisarului European pentru Piaţa şi Serviciile Interne, Michel Barnier, obiectivele principale ale planului de acţiune sunt următoarele “consumatorii trebuie să fie protejați în mod adecvat, trebuie să se preveniă spălarea banilor şi frauda, sportul trebuie să fie protejat împotriva aranjării meciurilor pe care se pariază, iar normele naţionale trebuie să respecte legislaţia UE.”