MGM Resorts raportează o pierdere de 181 milioane $ în T3

noiembrie 5, 2012 in Exclusiv, Gambling Asia & Oceania, Stiri

MGM Resorts International a raportat pe 31 octombrie pierderea înregistrată de acesta în al treilea trimestru. Cu toate acestea, firma de gaming a postat o îmbunătăţire a veniturilor, adusă de afacerile sale din Macau. Compania cu sediul în Las Vegas a pierdut 181.2 de milioane de dolari în cele trei luni care se încheie cu 30 septembrie, comparativ cu o pierdere de 123.8 milioane dolari înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile au crescut 1% la 2,25 miliarde dolari în comparație cu trimestrul anterior al acestui an. Compania a atribuit creșterea unei majorări de 7% în vânzări înregistrată de filiala sa chineză, MGM China, din Macau.

Unitatea MGM China, care reprezintă anual 30% din afacerile generale ale companiei, a primit la începutul acestei luni, aprobarea de construire a unui cazinou de 2,5 miliarde dolari pe Cotai Strip, cel de-al doilea complex al său din Macau.

Jim Murren, Presedinte și Director Executiv MGM Resorts, a spus că este o chestiune de luni de zile până când compania va începe lucrările la staţiunea Cotai, cu o dată de finalizare de 3 ani. Acesta nu crede că proiectul va avea de suferit datorită încetinirii economiei chineze. MGM Resorts operează în Macau, cea mai mare regiune dedicată jocurilor de noroc din lume, cu Wynn Resorts Ltd. și Las Vegas Sands Corp.

Veniturile MGM Resorts s-au îmbunătăţit în ultimii ani datorită creşterii constante din Macau şi îmbunătăţirii cifrelor de la hotelurile şi cazinourile din Las Vegas, care a sosit după o scădere înregistrată în timpul recesiunii.

MGM Resorts, care deține mai multe cazinouri pe Strip şi altele prin toată țara, a raportat că veniturile cazinourilor din SUA au crescut cu 2%. Însă, veniturile din operarea camerelor de hotel au scăzut cu 3%,  din moment ce rata de ocupare a scăzut în Macau cu 2%, la 92% de la 95% .