Se confirmă vânzarea lui Ongame către Amaya

noiembrie 1, 2012 in Exclusiv, Gambling, Gambling America, Stiri

Bwin.Party a confirmat joi că Ongame a fost vândută fără numerar și fără datorii lui Amaya cu suma de 15 milioane de Euro,  cu posibilitatea achitării a încă 10 milioane de către Amaya, dacă se va reglementa gaming-ul online în Statele Unite, în următorii cinci ani de la încheierea contractului, care a avut loc astăzi.

Valoarea exactă a acestei posesii va depinde de gradul de reglementare şi, dacă aceasta nu va fi una federală, atunci, va depinde de numărul statelor care reglementează și populaţia totală acoperită.

Acordul de cumpărare de către Amaya a fost anunţat la începutul lui octombrie 2012 după ce compania americană Shuffle Master și-a retras oferta de cumpărare a reţelei cu suma de 29,5 milioane Euro.

Ongame a devenit excedentară cerinţelor prin fuziunea Bwin & Party Gaming și a fost pusă pe piaţă anul trecut. Bwin a anunţat că va muta jucătorii săi de pe Ongame pe Party Poker. Ongame operează o rețea de poker online împreună cu reţelele regionale din Franţa, Italia și Spania, având 19 operatori care  rulează pe platformă 25 de branduri, inclusiv Betfair, Betsson, Betsafe & Paf. Ongame este în prezent aproximativ a cincea cea mai mare reţea din punct de vedere al traficului jucătorilor cu cash, dar acest lucru va fi afectat inevitabil de “extragerea” jucătorilor Bwin, presupun analiştii. În special în Italia, cota de piaţă ar putea cădea în mod semnificativ dacă Bwin.it și brandul asociat Gioco Digitale.it se mută. Ongame va fi, de asemenea, afectat și de plecarea lui Betfair, care a anunţat recent că se va muta pe rețeaua iPoker a lui Playtech de pe piața spaniolă și cea italiană. Pentru Amaya, această achiziţie este ultima dintr-o serie de contracte de preluare de companii de gambling online efectuate de acesta în grabă, incluzând dezvoltatorii de software Chartwell Technology & Cryptologic.