Özil: „E vorba de întreaga echipă, nu doar despre Ronaldo sau alt jucător!”

ianuarie 30, 2013 in Gambling, Gambling Europa, Stiri

Aflat în plină pregătire cu Real Madrid pentru ediția din această seară a El Clasico (prima manșă a semifinalelor Cupei Regelui), Mesut Özil a analizat, în exclusivitate pentru bwin, ceea ce el numește “cel mai mare derby din lume”. Madrilenii primesc vizita Barcelonei cu multe lucruri de dovedit, având în vedere diferența de 15 puncte dintre cele două echipe în clasamentul La Liga.

Încă din startul discuției cu playmaker-ul neamț a fost foarte clar că antrenorul Jose Mourinho nu are nevoie să le ofere vreo motivație în plus elevilor săi pentru El Clasico. „Vom da totul pentru a câștiga”, spune Özil, care explică: ”Am ajuns aproape de finală și trebuie să trecem de Barcelona. Dorim să obținem un rezultat cât mai bun”.

Când vine vorba de tactici specifice, mijlocașul crede că el și colegii săi trebuie să se concentreze mai mult la jocul lor decât la cel al adversarilor. “Barcelona are o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni, dar noi trebuie să fim atenți la jocul nostru. Suntem într-o formă foarte bună pe teren propriu…vom da totul pentru fani”.

În ceea ce privește evaluarea jucătorilor care ar putea evolua astăzi, Özil recunoaște calitățile extraordinare ale lui Cristiano Ronaldo, dar subliniază importanța grupului. “Știm ce putere are Cristiano Ronaldo. Este unul dintre cei mai buni jucători din lume și în ultimii ani a arătat cât de important este pentru această echipă. Însă, pana la urmă, e vorba de întreaga echipă, nu doar despre Cristiano sau alt jucător. Știm punctele lui forte, avem nevoie de el, dar trebuie să lucrăm ca o echipă pentru a avea succes.”

Mijlocașul ofensiv e modest când vine vorba despre contribuția sa la jocul echipei, dar și când este descris ca un jucător “special”. “Cum pot să răspund la o asemenea întrebare? Bineînțeles, mă bucură că oamenii mă văd în acest fel. Rolul meu a fost dintotdeauna să dau tot ce am pe teren. Iubesc fotbalul, îmi place să fiu pe gazon și să am mingea la picior. Ceea ce oamenii spun despre mine mă face să fiu mândru.”

Întrebat despre un potențial adversar al Realului în finală, în cazul in care los blancos ajung în ultimul act, Özil a dat dovadă de calități de diplomat. “Ambele echipe (Atletico Madrid și FC Sevilla) sunt în formă, sunt două dintre cele mai bune din Spania. Le urez noroc amândurora.”

Bookmakerii bwin se așteptă la un meci greu în aceasta seară pentru Los Blancos. FC Barcelona este favorită cu o cotă de 2.20, în timp ce Real are o cotă de 2.90 la victorie și 3.70 la egal. Pentru mai multe informatii, vizitați www.bwin.com.