Cine mai vrea gambling online?

aprilie 9, 2013 in Gambling America

Intrarea în legalitate a jocurilor de noroc online ar produce un deficit serios operatorilor din cazinourile „land based”.

Întrebarea din titlu ridică o problemă serioasă. Până nu de mult cazinourile se gândeau serios să-și extindă afacerile în mediul online întrevăzând aici o oportunitate de diversificare a propriei oferte. Am scris că „până nu de mult” deoarece recent Agenția de rating Moodys a revizuit în scădere obligațiunile orașului Atlantic City la nivelul Baa1, la doar o lună de la legalizarea jocurilor de noroc în statul New Jersey.

Printre motivele inovcate pentru această depreciere regăsim locațiile noi deschise în statele vecine, recuperarea economică precară a regiunii după perioada de recesiune economică, prețul carburanților și nivelul ridicat al șomajului. Toți acești factori sunt mai mult decât actuali, dar pe noi ne interesează această problemă din perspectiva industriei jocurilor de noroc.

Faptul că sereverele care găzduiesc siteuri pe care se oferă publicului jocuri de noroc au acum posibilitatea legală de a fi adăpostite în cazinourile din Atlantic City, ar trebui să însemne surse suplimentare de venit pentru autoritățile locale, însă peisajul nu este atât de simplu precum pare.

Dacă oamenii își vor putea satisface plăcerea de a risca stând conforatbil în fotoliul de acasă, atunci o parte dintre ei se vor gândi de două ori atunci când va veni vorba de sejururi în cazinourile „land based”. O astfel de evoluție ar afecta mai multe afaceri locale care depindeau de afluxul turiștilor. Este de ajuns să ne gândim la parcări, micile magazine de suveniruri, restaurantele, locațiile culturale și de divertisment. Toate aceste activități se vor restrânge, sau poate vor dispărea, afectând ca un tăvălug bugetul local. Fiecare dolar cheltuit online rămâne doar un simplu dolar, pe când în lumea reală acel dolar presupune încă 3-4 dolari cheltuiți pentru plata diverselor servicii.

Este la fel de adevărat că unii dintre clienții cazinourilor se duc în astfel de locații nu doar pentru că nu au unde să obțină adreenalină în altă parte, ci pur și simplu pentru că le place atmosfera și jocul cu fise și cărți. Rămâne de văzut cum va evolua această problemă pe termen scurt.