Harry Kakavas dă în judecată Crown pentru 1,5 miliarde

aprilie 17, 2013 in Gambling Asia & Oceania, Stiri

Un jucător de pe coasta de Australiana, cunoscut pentru dimensiunea gamblingului său sub porecla de balena uriașă a Australiei, a început o luptă juridică, în încercarea disperată de a își recupera o parte din pierderile uluitoare în valoare de 1,5 miliarde de dolari, realizate prin gambling pe parcursul a unui singur an.

Omul de afaceri Harry Kakavas, descris de Curtea Supremă de Justitie din Australia ca “cel mai mare high roller”, pretinde că, deși Crown știa că el este un jucător patologic, l-a ademenit totuși înapoi, pentru a profita de “invaliditatea sa specială”.

Curtea a fost informată că în perioade Iunie 2005 și August 2006, acesta a turnat peste 1,478 de miliarde la Crown Casino, jucând în mare parte baccarat. Într-o singură zi, în Mai 2006, Dl. Kakavas a pierdut uimitoarea sumă de 164 de milioane de dolari în doar 5 ore de joc.

Încearcarea lui Kakavas de a își recupera o parte din pierderile de peste 20 de milioane de dolari realizate la Crown a eșuat în Curtea de Justitie din Victoria, la fel și apelul din mai 2012. Acesta și-a pus ultima speranță în Curtea Supremă, careia i se cere să decidă dacă cel mai activ client a lui Crown a fost o victimă de care Crown “ a profitat fără scupule”, permițându-i să joace în ciuda dependenței sale.

Acesta a jucat întotdeauna miza maximă permisă și a împrumutat milioane de la bănci și prieteni pentru a își alimenta dependența de gambling. Dl. Kakavas a încercat să își tempereze această problemă prin terapie, obținând interdicții în cazinouri sau luând asupra sa sume mici de bani pentru pariere.