Recunoasterea faciala patrunde in cazinourile online

aprilie 21, 2013 in Gambling, Gambling America, Gambling Europa

Tehnologia își spune cuvântul, iar recunoașterea facială va deveni o practică obișnuită în cazinourile online.

Evoluția criminalității pe internet a determinat dezvoltarea unor aplicații software și aunor proceduri care să limiteze efectele devastatoare ale acțiunilor criuminale. Zona vizată pentru a fi securizată este cea aplăților electronice, punctul nevralgic și motorul dezvoltării afacerilor electronice în același timp.

Aici își face apariția Facebanx, o companie din Marea Britanie nou înființată, un start up practic, care a lansat o tehnologie inovatoare pentru recunoaștere facială, destinată integrării în sistemele de secuitate ale băncilor, companiilor de asigurări și operatorilor de jocuri de noroc.

Despre ce este vorba? Consumatorul va trebui să încarce pe siteul vânzătorului și un scurt material video, realizat cu orice echipament, împreună cu datele clasice de autentificare. De fiecare dată când titularul contului operează vreo modificare în cont, sau efectuează o tranzacție, va trebui să încarce și un film care va fi analizt cu ajutorul tehnologiei propusă de Facebanx. Acets produs se adresează cu precădere companiilor care se bazează pe sistemul de plăți electronice și este de așteptat să fie adoptat pe scară largă.

Premisele unei astfel de idei se regăsesc poate în Canada, unde unele cazinouri exclud clienți pe baza scanării fotografiilor, sau în Noua Zeelandă, unde este în discuție ideea interzicerii accesului la clasicele păcănele pe baza tehnologiei de recunoaștere facială.

Aplicabilitatea acestei idei depinde de ușurința cu care utilizatorii pot să-și facă un material video și să-l încarce pe un site. Se pleacă de la premisa că în scurt timp vom avea în jurul nostru cel puțin un echipament capabil să înregistreze imagini în mișcare și că vom fi capabili să transferă cu ușurință fișiere, sau să le încărcăm fără probleme pe un site web. În ecuație sunt prea mulți parametri cu semnul întrebării, însă direcția în care ne îndreptăm din punct de vedere al dotării tehnologice îmi spune că în curând toate echipamentele astea inteligente care acum ni se par fantastice vor deveni ambientale, și nu ni se va mai părea SF să conectez frigiderul de acasă la internet și să-i reglez programul de refrigerare de la birou.

Aceste evoluții spectaculoase nu fac decât să ducă lupta dintre cei care comit infracțiuni și „băieții buni” la un alt nivel.