Când revine PokerStars în SUA?

iunie 4, 2013 in Gambling America

PokerStars speră în continuare să revină pe piața americană a jocurilor de noroc online.

Piața americană a jocurilor de noroc online continuă să manifeste o atracție aparte pentru companiile cu afaceri de acest tip. Principalele motive sunt tradiția și nivelul veniturilor medii pe cap de locuitor.

PokerStars, cel mai mare operator de poker online, privește cu încredere spre oportunitățile oferite de această piață. Trecutul nu este de partea companiei cu sediul in Insula Man, și aici trebuie luat în considerare momentul Black Friday, când împreună cu Full Tilt Poker au fost nevoiți să-și sisteze operațiunile pe continentul american într-un mod extrem de brutal.

Sunt voci avizate care afirmă că guvernul american nu prea uită astfel de evenimente și că PokerStars nu va mai avea ocazia să facă business dincolo de ocean. Rămâne de văzut dacă principiile vor prevala banilor.

Până atunci cea mai mare cameră de poker se bazează pe interesul manifestat de peste 250.000 de jucători care iau parte la turneele organizate online, și de cele câteva milioane de telespectatori care urmăresc produsele PokerStars TV, fie că vorbim de transmisii directe de la diverse evenimente, sau de emisiuni cu teme pocheristice.

Siteurile de monitorizare a traficului în camerele de poker precizează că PokerStars dețin peste 50% din piață, iar evoluțiile înregistrate în ultimii ani nu dau semne că situația s-ar putea schimba dramatic în viitorul apropiat.

O companie de calibrul lui PokerStars nu își poate urmări interesele fără un lobby puternic, și tocmai de aceea au investit resurse financiare importante pentru urgentarea reglementării gamblingului online.

Competitorii, cei mai importanți fiind bwin.party, nu ar fi interesați să se lupte pentru supremație pe piața americană cu o companie care are are cel mai bun marketing și cea mai fiabilă tehnologie la nivel global. Tocmai din acestă cauză lobby-ul politic susținut de aceștia mizează pe ideea că legiuitorii nu ar trebui să-și „vândă” credibilitatea, făcând trimitere la comportamentul contradictoriu al PokerStars prin comparație cu fostul Party Poker, care a decis să abandoneze operațiunile din Statele Unite atunci când legislația s-a dovedit a fi neclară.

Una peste alta, trendul manifestat de legislativele statelor americane este de a uita și de a ierta derapajele din trecut ale companiilor, poate și datorită perioadei de recesiune cu care s-a confruntat economia americană, și pentru că interesul publicului pentru poker nu a scăzut, chiar dacă nu mai există posibilitatea practicării lui în mediul online.