Fara Internet Cafe in Ohio
iunie 6, 2013 in Gambling America
Începând in această săptămână statul Ohio nu va mai avea Internet Cafe-uri în încercarea de a combate gamblingul online.
Similar cu ce s-a întâmplat recent în Florida, statul american Ohio a interzis existența localurilor de tip Internet Cafe, considerându-le potențiale locații pentru practicarea gamblingului online.
În Florida o astfel de decizie a fost luată după ce o organizație măruntă a profitat aceste stabilimente aflate în zona gri a legii pentru a accesa siteuri dedicate jocurilor de noroc, încălcând astfel interdicțiile legale aflate în vigoare la momentul respectiv.
Chiar dacă legea care va interzice existența Internet Cafe-urilor a trecut de Senatul statului Ohio cu 27 de voturi pentru și doar 6 împotrivă, a reușit să stârnească aprigi polemici în jurul aplicării ei.
Senatorul republican Bill Steitz a luat poziție față de această lege, opinând că aproximativ 8000 de oameni își vor pierde locurile de muncă drept urmare a acestei inițiative legislative, afirmând în continuare că ar fi fost mai potrivit în această situație să se lucreze la reglementarea acestor tipuri de afaceri.
În schimb, procurorul Timothy J. McGinty s-a declarat extrem de mulțumit vis a vis de închiderea locațiilor pe care le consideră a fi adevărate locuri ale pierzaniei, care produc venituri de ordinul zecilor de milioane de pe urma dependenților de jocuri de noroc, aflați în imposibilitatea de a-și exersa viciul în mediul online.
Aceste evoluții apar în contextul dificultăților financiare pe care le experimentează statul american Ohio. Închiderea acestor facilități ar urma să trimită la muncă o mjulțime de oameni care se ascundea în aceste locuri pentru juca la celebrele „păcănele” în mediul virtual, datorită costurilor evident mai mic comparativ cu cele practicate de cazinourile „brick and mortar”.
Din nefericire în aceeași oală sunt puși atât afacerile care se potrivesc descrierilor făcute de autorități, cât și cele aflate de cealaltă parte a baricadei, frecventate de persoane în vârstă care le călcau pragul deoarece doreau să pătrundă într-un spațiu al socializării și al comunicării intermediate de calculator.