Anul acesta Guvernul Japoniei înaintează legea jocurilor de noroc

decembrie 10, 2013 in Stiri, Wog

După presiunea survenită în urma consultării publicului, era de așteptat ca Guvernul Japoniei să nu avanseze proiectul de lege pentru jocurile de noroc până 2014, cu toate acestea acum este foarte probabil ca proiectul de lege să intre în sesiunea curentă a parlamentului.

Guvernul Japoniei este reprezentat de o coaliţie între LDP, partidul majoritar şi partenerul de coaliţie mai mic, Partidul New Komeito. Încă nu este clar dacă partenerul mai mic va susține promovarea proiectului de lege pentru această sesiune a parlamentului, având în vedere faptul că liderul lui New Komeito, Natsuo Yamaguchi, a declarat într-un interviu acordat lui Bloomberg că partidul său a fost divizat de acest proiect de lege şi că dacă acesta va reuși să ajungă sau nu la un consens înainte de încheierea sesiunii este un lucru incert.

Este aproape sigur că proiectul de lege va trece, dar întrebarea este când, suportul lui New Komeito este necesar în camera inferioară a parlamentului nipon pentru ca acesta să ajungă în camera superioară unde LDP are suficiente voturi pentru a transforma proiectul de lege pentru gambling în legislație. Dar dacă Partidul New Komeito nu va consulta opinia publică așa cum dorește, înainte ca proiectul de lege să devină activ, nu este sigur că acesta va obţine voturile necesare în această sesiune finală, premergătoare pauzei parlamentare.