Adelson presează Congresul SUA cu privire la noul proiect de lege anti-gambling online

aprilie 1, 2014 in Exclusiv, Gambling, Gambling America, Stiri

Sheldon Adelson a început să aibă o infuență mare în Congresul SUA cu privire la orice problemă de gambling tratată aici. Boss-ul lui Las Vegas Sands, companie care valorează miliarde de dolari a spus că va cheltui orice sumă de bani pentru a împiedica împrăștierea gamblingului online în Statele Unite.

Astfel alegerile din 2014 din SUA, ar putea fi foarte ușor influențate de Adelson în campania sa de stopare a gamblingului pe internet, și într-adevăr, săptămâna viitoare Congresul va dezbate un nou proiect de lege prezentat de senatorii republicani Jason Chaffetz și Lindsey Graham, considerați prieteni ai proiectului, proiect ce caută anularea actului 1961 Wire Act pentru a include restricții în gamblingul online interstatal și cel internațional.

Dacă proiectul va fi adoptat de congres, Adelson va înlătura efectiv orice șansă ca statele din cadrul SUA să poată participa la înțelegeri interstatale cu alte state care au legalizat deja gamblingul online. De asemenea, acest lucru ar omorâ speranțele suporterilor gamblingului online cu privire la o eventuală conectare a jucătorilor din Statele SUA la „piscina” internațională de gambling online. Dacă acest proiect va trece, el va limita efectiv statele din SUA la a opera numai în limitele granițelor lor și ar putea fi o lovitură fatală pentru gambingul online din SUA, resticționându-i orice tip de dezvoltare.

Șeful lui Las Vegas Sands speră că va putea sponsoriza acest proiect, presând congresul cu donații pentru campaniilor electorale ce vor urma anul acesta.