Legislația privind jocurile de noroc din Marea Britanie a fost amânată

octombrie 8, 2014 in Exclusiv, Gambling, Gambling Europa, Stiri

În ciuda a mai multor luni de planificare, mult anticipatele modificări ale legislaţiei privind jocurile de noroc din Regatul Unit nu vor intra în vigoare până la 1 noiembrie. Potrivit lui www.bluffeurope.com, ştirile se referă la contestația lansată la Înalta Curte a Marii Britanii de Asociația de Pariuri și Gaming din Gibraltar (GBGA) împotriva Comisiei de Jocuri din Marea Britanie (UKGC).

Lansând o contestație juridică a noilor legi, la scurt timp după ce acestea au fost anunţate, cazul GBGA a fost în cele din urmă audiat de Înalta Curte a Marii Britanii pe 23 şi 24 septembrie.

Ideea de bază susținută de GBGA este aceea că noua legislație de jocuri contravine normelor comerciale ale Uniunii Europene şi sunt “o ingerință nelegitimă, disproporţionată şi discriminatorie la dreptul de liberă circulaţie a serviciilor.”

După audierea cazului, Judecătorul Green a declarat că ar fi “nerealist” să ia o hotărâre înainte de termenul la care legea ar fi trebuit să intre în vigoare, respectiv 1 octombrie. Din acest motiv, companiile de jocuri şi Comisia de Jocuri din Marea Britanie (UKGC) vor trebui acum să aştepte intrarea în vigoare a noilor legi până cel mai devreme la 1 noiembrie. Acţionând rapid la auzirea știrilor, PokerStars a trimis un e-mail către toți jucătorii din UK explicând amânarea şi declarând: “până atunci, sunteţi liberi să vă bucurați de toate jocurile dumneavoastră preferate de la PokerStars fie pe desktop sau pe  mobil, ca și până acum.”