Scandalul prostituției din Macao poate aduce restricții în industria de gambling

ianuarie 19, 2015 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Arestarea unui director renumit din Macao în cea mai amplă acțiune polițistă împotriva prostituției din istoria orașului, arată că președintele Chinei, Xi Jinping, amplifică măsurile drastice luate împotriva corupției, restricționând până și viciile de mult tolerate.

Poliția fostei colonii portugheze l-a arestat pe Alan Ho, punându-i cătușe și acoperindu-i capul cu o glugă neagră, acesta fiind acuzat că ar conduce o rețea de prostituție în complexul- cazinou al unchiului său, Stanley Ho. Membrul mai în vârstă al familiei Ho a deținut monopol pe jocurile de noroc în Macao timp de 40 de ani și SJM Holdings Ltd., compania fondată de acesta, este în continuare cel mai mare operator de cazinouri din Asia.

Recenta atenție pe care autoritățile o acordă industriei sexului vine în urma faptului că Xi duce cea mai radicală campanie împotriva mitei, evaziunii fiscale și a altor tipuri de corupție din ultimii zeci de ani, în efortul său de a consolida legitimitatea Partidului Comunist, aflat la conducere. Cazinourile din Macao care au suferit anul trecut de pe urma severității lui Xi, simt cum se strânge lațul și mai tare, în special în cazul organizatorilor de petreceri, intermediarilor care aduc jucători pe mize mari de pe continent.

“A sosit cu siguranță un nou șerif în oraș,” a spus Steve Vickers, consultant de risc politic în Hong Kong. “Toate acestea sunt concordante cu cererea făcută de către Președintele Xi autorităților din Macao, și anume, de a da dovadă ‘de mai mult curaj și înțelepciune’ și de a ‘întări și îmbunătăți reglementarea și supervizarea industriei de gaming de aici.”