Cazinourile din Nevada au înregistrat venituri de 11 miliarde de dolari în 2014

februarie 4, 2015 in Gambling, Gambling America, Stiri

Operatorii de cazinouri din statul Nevada au realizat venituri de 11 miliarde de dolari în 2014, cu 1,1% mai puțin față de anul precedent. E primul an în care veniturile anuale bifează o scădere după ce în ultimii ani s-au înregistrat creșteri constante.

Conform datelor furnizate de Consiliul de Control al Jocurilor de Noroc, scăderea veniturilor din 2014 se datorează în special meselor de tip baccarat. Aici s-a înregistrat o scădere de 5,9% a veniturilor față de anul trecut. Veniturile la aparatele de tip slot au rămas asemăntoare. În schimb, pariurile sportive au înregistrat cea mai mare creștere: 11,8%.

În regiunea Clark County, care include și orașul Las Vegas, veniturile au avut valori pozitive: în creștere cu 2,1%. Revenind la scăderi, raportul menționează o scădere a veniturilor și în luna decembrie 2014: s-au încasat 950,7 milioane de dolari, mai puțin cu 8,06% față de anul precedent.

Statul Nevada a colectat, la rîndul său, prin taxe, 43,7 milioane de dolari de la operatori pe veniturile înregistrate în luna decembrie, o sumă cu 22,77% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.