Locuitorii din Noua Zeelandă, pasionați de gambling: au cheltuit 2,1 miliarde de dolari în 2014

februarie 11, 2015 in Exclusiv, Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri

Noua Zeelandă se numără printre țările cu cei mai mulți locuitori pasionați de gambling. Cifrele din 2014 confirmă: s-au cheltuit aproape 2,1 miliarde de dolari.

Statisticile publicate de Departamentul de Afaceri Interne din Noua Zeelandă oferă date detaliate. Au fost luate în calcul patru forme principale de jocuri de noroc: curse și pariuri, loterii, cazinouri și aparate de gambling din afara cazinourilor.

Locul în care neozeelandezii au cheltuit cei mai mulți bani a fost la aparatele de gambling din afara cazinourilor: 808 milioane de dolari. Totuși, aici s-a înregistrat o scădere de 18 milioane comparativ cu anul precedent. Pe locul doi se clasează banii cheltuiți în cazinouri, 509 milioane, de asemenea în scădere cu 2,1%.

În schimb, sumele investite în pariuri și pe curse a crescut cu 5,6%. Statisticile arată că s-au cheltuit 311 milioane de dolari pe acest segment, iar Cupa Mondială de Fotbal din Brazilia a atras peste 10,000 de clienți noi. Și cheltuielile pe biletele de loto au crescut cu 7,3%, iar în total s-au înregistrat 463 milioane de dolari.

Raportul mai menționează că toate cele patru sectoare de gambling au alocat o parte din fonduri pentru dezvoltarea comunităților locale sau au investit în proiecte comunitare. În același timp, New Zealand Racing Board a alocat 137 milioane de dolari, majoritatea banilor fiind investiți în sprijinirea cluburilor care organizează curse și în infrastructura cazinourilor.

Acest articol este in conexiune cu http://www.casinoinside.ro/?p=10999.