Mongolia a acceptat construirea a două cazinouri pe teritoriul său

februarie 20, 2015 in Exclusiv, Gambling Asia & Oceania, Stiri

A căzut și ultima barieră din Asia! Autoritățile din Mongolia au acceptat construirea a două cazinouri în scopul diversificării economiei. Mongolia era ultima țară din Asia care nu intrase încă pe piața jocurilor de noroc.

Un draft de lege a fost adoptat deja de Secretarul de Cabinet al Mongoliei și urmează a fi votat de parlamentari în următoarea lor ședință. Nu este prima dată când autoritățile mongoleze au încercat să adopte o lege a cazinourilor. În 2010 propunerea a fost anulată de teamă că apariția cazinourilor va duce la creșterea corupției. Noua lege a fost propusă după ce s-a studiat cu atenție legile cazinourilor din Franța, Singapore, Coreea și SUA.

Cazinourile din Mongolia urmează să fie deținute și operate de privați, iar locul de amplasare ar putea fi lângă un aeroport internațional aflat în construcție lângă capitala Ulan Bator. Ca multe alte țări asiatice, nici Mongolia nu intenționează să accepte la mesele de joc din viitoare cazinouri jucătorii localnici. În schimb, autoritățile speră să atragă jucători din China, Japonia și Rusia.