Raport ONU: În fiecare an se pariază cel puțin 1,3 trilioane de dolari, din care 90% în mod ilegal

aprilie 17, 2015 in Despre noi, Gambling, Gambling Africa, Gambling America, Gambling Asia & Oceania, Gambling Europa, Gambling Romania, Stiri

Patrick Jay, un britanic expert în pariuri, a declarat în cadrul unui congres ONU că în fiecare an se pariază cel puțin 1,3 trilioane de dolari. Cifra este una estimativă având în vedere dificultatea de a măsura exact pariurile ilegale.

Patrick Jay oferă și câteva cifre interesante: 65% din cifra globală a industriei e oferită de pariurile fotbalistice, iar 90% din pariurile sportive sunt realizate în mod ilegal. De asemenea, expertul britanic a confirmat că piața asiatică este centrul jocurilor de noroc si al pariurilor sportive.

Dacă cifrele estimate de Patrick sunt corecte, asta ar însemna că veniturile din pariurile sportive ilegale sunt mult mai mari decât cele oferite de piața jocurilor de noroc legal de toate tipurile din toată lumea. O cercetarea realizată de Morgan Stanley estimează la 423 miliarde de dolari veniturile din jocurile de noroc legale și la 100 miliarde de dolari pariurile sportive legale.

Asociația Americană de Gaming a declarat că în luna martie (perioadă bogată în evenimente sportive) s-au făcut pariuri în valoare de 2 miliarde de dolari, la care se adaugă și aproximativ 3,8 miliarde de dolari pariați ilegal pe Super Bowl.