Posibilă fuziune între Ladbrokes și Coral Group

iunie 29, 2015 in Exclusiv

Două dintre cele mai mari nume din industria de gambling din Regatul Unit au anunțat că intenționează să fuzioneze pentru a pune în comun toate operațiunile și a crea în acest fel o dominație semnificativă asupra industriei de joc din Marea Britanie.

Cele două companii au confirmat că au început discuțiile despre o posibilă fuziune și că se află în proces de negocieri. Această mutare a mai fost luată în calcul și în 1998, an în care Ladbrokes a intenționat să achiziționeze Coral Group. Mutarea a fost blocată de secretarul pe industrie și comerț din acel moment al Marii Britanii, pe motiv că se vor crea două mari companii, Ladbrokes și William Hill, care vor domina piața din Marea Britanie, iar aceasta nu ar fi în interesul industriei jocurilor de noroc.

În cazul în care fuziunea va avea loc, problema din 1998 va persista și acum. Conform unui raport al Asociației Britanice de Gambling, la sfârșitul lui 2014 existau 9000 case de pariuri în Marea Britanie. Ladbrokes deținea 2209, iar Coral Group 1834. Dacă cele două se vor lipi, vor avea controlul asupra 4043 case de pariuri, adică 45% din cota de piață britanică. Prin urmare și de această dată fuziunea ar putea fi blocată de Autoritatea de Concurență și Marketing din același motiv.