Declinul veniturilor din jocuri de noroc din Macao încetinește

noiembrie 4, 2015 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Vestea rea și vestea bună pentru industria jocurilor de noroc din Macao. Vestea rea este că veniturile pe luna octombrie sunt cu 28,4% mai mici față de aceeași lună a anului precedent. Vestea bună este că e prima lună din acest an în care scăderile au coborât sub pragul de 30%. Astfel, veniturile totale din luna precedentă au fost în valoare de 2,5 miliarde de dolari.

După un declin financiar de 17 luni, Biroul de Coordonare și Inspectorii Jocurilor de Noroc din Macao consideră că piața e în curs de stabilizare. În 2015, veniturile au scăzut cu 36% și este de așteptat ca în viitor să mai scadă cu aproximativ opt procente. În 2014, veniturile totale au fost de 44 miliarde de dolari.

Segmentul de jocuri de noroc VIP reprezintă 70% din veniturile acestui an. Prin urmare, autoritățile de la Beijing vor ca Macao să își diversifice atracțiile pentru a obține câștiguri și din activități non-gaming. Însă, cel puțin deocamadată, cazinourile sunt, în continuare, principalul reper care atrage turiștii în Macao.