iPoker singura cifră negativă din raportul de câștiguri pe Trimestrul 3 de la Playtech

noiembrie 16, 2015 in Stiri, Wog

Potrivit lui calvinayre.com, furnizor online de software de gaming, Playtech a înregistrat scăderi de 25 % ale veniturilor din poker în T3, lucru care strică un raport de câștiguri de altfel perfect care înregistrează creșteri. Playtech a raportat o creștere a veniturilor generale de până la 47% la 170,9 milioane de euro în cele trei luni care s-au încheiat pe 30 septembrie, deși o bună bucată de câștig a fost atribuită noii sale divizii de servicii financiare, care a adăugat 27,5 milioane euro la total. Fără noile suplimente, operațiunile de jocuri de noroc Playtech au înregistrat o creștere mai modestă de 23% la 143,4 milioane euro.

Divizia de gaming Playtech a fost condusă de verticala cazinoului, care a urcat cu 21% față de anul trecut la 75,4 milioane, în timp ce veniturile din servicii s-au îmbunătățit cu 18% ajungând la 40,1 milioane euro. Divizia cu probleme, iPoker a generat venituri de 2,5 milioane euro, în scădere cu 25% față de anul trecut și cu 13% față de trimestrul 2 al anului 2015. Toate celelalte segmente de jocuri de noroc s-au poziționat ferm în zona pozitivă, conduse de pariurile sportive (8,9 milioane euro, + 25%) , land-based gaming (8,3 milioane euro, + 134%), bingo (5,3 milioane euro, + 15%) și “altele” (3 milioane euro, + 88%).

Piețele reglementate au reprezentat 73% din creșterea diviziei de gaming în al treilea trimestru, împingând în sus cota de piață reglementată a veniturilor din jocuri de noroc cu până la cinci puncte procentuale la 40%. Jocurile pe mobil, s-au dezvoltat și ele, cu o creștere de șase puncte procentuale pentru a reprezenta 23% din veniturile software. Divizia financiară Playtech s-a bucurat de un câștig de 158% față de veniturile totale din T2, creșterea pro-formă din T3 a anului 2014 fiind de 36%. Numărul clienților cu contracte de vânzare/cumpărare active (CFD) a crescut cu 21% la 26.400, cu numărul de noi deponenți în creștere cu 19%.

Playtech a declarat că se așteaptă ca aprobarea de reglementare a achiziției sale Plus500 să o primească până la sfârșitul lunii noiembrie și a confirmat faptul că societatea a răspuns în mod oficial Băncii Centrale a Irlandei care a formulat o opoziție la achiziția realizată de Playtech – Ava Trade CFD, companie cu sediul în Dublin.

Revista Forbes a estimat recent valorea netă a averii fondatorului companiei Playtech, Teddy Sagi, la 4,4 miliarde de dolari, de la cele 2,3 miliarde estimate cu doar un an mai devreme. Pe lângă faptul că este acționar majoritar al lui Playtech, Sagi s-a angajat, de asemenea, într-un număr de afaceri imobiliare profitabile în piețele Camden din Londra. Forbes spune că valoarea netă a averii lui Sagi îl poziționează pe acesta pe locul 6 în topul celor mai înstăriți cetățeni ai Israelului, venind de pe locul 15, unde se afla anul trecut.