Kyrgyzstan va deschide un cazino valabil doar pentru străini

ianuarie 12, 2016 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Kyrgyzstan se alătură trendului țărilor asiatice de a crește economia locală prin deschiderea unui cazino în care vor putea juca, însă, doar locuitorii altor țări.

Planul statului din Asia Centrală e de a construi un complex turistic care să cuprindă trei hoteluri, facilități și centre comerciale, săli pentru conferințe și un complex cu jocuri de noroc. Resort-ul va fi construit la aproximativ 26 de kilometri de capitala Bishkek, în apropierea aeroportului internațional Manas.

Scopul proiectului este de a stimula turismul și a atrage oameni din țări precum China, Kazahstan, Tadjikistan și Uzbekistan, iar investiția autorităților va fi în valoare de 200 milioane de dolari.

Ministerul Economiei din Kyrgyzstan a afirmat că complexul va deveni un teritoriu închis ce va fi controlat de un organism executiv delegat de guvern. Țara asiatică a avut o politică strictă împotriva jocurilor de noroc, acestea fiind interzise complet pe teritoriul său timp de câțiva ani. Rezultatele acestei decizii nu au fost bune, ministerul economiei afirmând că pe deoparte s-au înregistrat pierderi fiscale în valoare de 6,59 milioane de dolari din taxe aferente sectorului de gambling, iar pe de altă parte a înflorit piața jocurilor de noroc ilegale.

Prin urmare, pentru a fi pus în aplicare, proiectul trebuie să treacă prin două faze importante: schimbarea legii în privința jocurilor de noroc și primirea acceptului din partea guvernului pentru a da undă verde construirii.