Venituri în creștere pentru cazinourile din Franța

ianuarie 25, 2016 in Gambling, Gambling Europa, Stiri, Wog

2015 a fost un an bun pentru industria jocurilor de noroc din Franța. Pentru prima dată în ultimii șapte ani, veniturile anuale a cazinourilor din Hexagon au crescut. Procentajul de creștere a fost de 2,2%, ceea ce în bani se traduce în 2,2 miliarde de euro.

Veștile bune nu se opresc aici. Încurajate de creșterea economică pe care industria jocurilor de noroc o oferă, autoritățile locale din Franța plănuiesc să extindă numărul cazinourilor. Chiar în urmă cu câteva zile, primarul din Marseille a afirmat că va organiza o licitație publică pentru devoltarea unui nou cazinou. Prin această inițiativă, autoritățile speră să atragă către buget cel puțin 10 milioane de euro din venituri fiscale anuale, dar să și creeze 500 de locuri de muncă.

Pentru multe orașe franceze, Deauville este un exemplu de urmat. Orașul din nordul Franței s-a dezvoltat enorm de pe urma industriei gamblingului, iar autoritățile atrag către buget 30% din veniturile cazinourilor.

Chiar și autoritățile din Paris se văd nevoite să își regândească strategia. Inițial, au interzis locațiile în care se desfășoară jocurile de noroc în capitala franceză. După ce au simțit pierderea veniturilor din această industrie, guvernul francez a început să ia în considerare deschiderea unor cluburi de jocuri de noroc în care accesul să fie permis doar membrilor înregistrați.