Ce a pierdut România, a câștigat Italia: Bet365 e pe primul loc în peninsulă

februarie 9, 2016 in Gambling, Gambling Europa, Stiri, Wog

Bet365 se bucură de un succes imens pe piața italiană online de gambling. Operatorul a fost nevoit să se retragă din România în toamna anului trecut după ce ONJN i-a retras licența.

O analiză realizată de Calvin Ayre oferă noi date despre piața italiană de gambling online: jocurile de tip cazino și pariurile sportive se află în creștere, în timp ce pokerul și jocurile bingo înregistrează un declin printre jucători.

Site-urile online licențiate care oferă jocuri de tip cazinou au generat venituri de 327,5 milioane de euro în 2015, cu 31,3% mai mult față de anul 2014, conform statisticilor AAMS, autoritatea italiană de reglementare a jocurilor de noroc. Lider în acest segment este Lottomatica, urmată de Sisal și William Hill.

În ce privește site-urile care oferă pariuri sportive și aici s-a înregistrat o creștere de 28% a veniturilor. Bet365 domină acest segment, cu venituri de 1,05 miliarde de dolari. De patru ori mai mult față de principalii rivali! Eurobet a înregistrat venituri de 276,5 milioane de dolari, iar William Hill a generat 233,5 milioane de dolari.

Bet365 a intrat pe piața italiană în septembrie 2014 și s-a bucurat de o ascensiune fulminantă, ajungând să domine sectorul online de pariuri într-un singur an.

În schimb, veștile mai puțin bune se leagă de scăderea veniturilor din poker cu 4,2% și din jocurile de tip bingo, cu 7,1%.