Semne de revenire în Macao

martie 3, 2016 in Gambling, Gambling Asia & Oceania, Stiri, Wog

Veniturile din gaming din Macao pe luna februarie a acestui an au fost de 2,4 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă cea mai bună lună pentru industria jocurilor de noroc din această zonă după apoape doi ani de declin.

Suma e aproape similiară cu cea înregistrată în luna februarie a anului trecut, anunță autoritățile orașului, conform cardplayer.com. Veniturile înregistrate în luna recent încheiată reprezintă o gură de oxigen pentru investitori, dacă ținem cont de faptul că în ultimele 21 de luni veniturile au scăzut constant, în luna ianuarie a acestui an scăderea ajungând la până -21% față de luna precedentă. De asemenea, în 2015 cazinourile au înregistrat venituri de 29 miliarde de dolari, cu 34% mai puțin față de 2014.

Deși performanța din februarie ar putea fi un semn bun pentru industria de gaming din Macao, specialiștii susțin că și în acest an va avea loc o scădere a veniturilor, dar mai mică, cu doar 8% față de anul precedent. De asemenea, au atras atenția că luna februarie a acestui an a avut o zi în plus față de aceeași lună a anului trecut, ceea ce ar putea explica oarecum obținerea unor venituri aproape identice.

Suma încasată în februarie reprezintă o veste bună și pentru giganții MGM Resorts International, Resorts Wynn și Las Vegas Sands, operatori care au în plan deschiderea unor noi cazinouri în Macao.