Panama Papers în gaming: Teddy Sagi deține 16 companii offshore

aprilie 6, 2016 in Gambling, Gambling America, Stiri, Wog

Worldcasinodirectory.com ne informează în pagina sa de știri că unul dintre oamenii de afaceri implicați în scandalul Panama Papers cu companii offshore este antreprenorul israelian din gaming și fondatorul Playtech, Teddy Sagi.

Informațiile au fost dezvăluite prin studierea corespondenței dintre firma panameză de avocatură și banca israeliană Leumi. Conversațiile arată că banca și-a deschis o filială în Channel Islands, un paradis fiscal. Printre clienții băncii se numără și Teddy Sagi, milionar care a fondat în 1999 Playtech, o afacere pe care a transformat-o în cea mai puternică companie de gaming din lume.

Prin intermediul băncii, dar și cu ajutorul casei de avocatură Mossack Fonseca, Sagi a ajuns să dețină 16 companii offshore în care figurează ca unic acționar. Angajați de la banca Leumi servesc ca directori la mai multe din companiile offshore.

Nici una din cele 16 companii nu a fost asociată cu activități sau acțiuni infracționale. Sagi este cunoscut în industria de gaming ca un antreprenor creativ care a câștigat o mare parte din averea sa prin cumpărarea în mod legal sau crearea unor companii legate de jocuri de noroc pe care le-a vândut ulterior către Playtech sau filiale ale acesteia pentru profituri substanțiale.