MGM Resorts se implică în dezvoltarea artistică a Las Vegasului

mai 23, 2016 in Gambling, Gambling America, Stiri, Wog

MGM Resorts reprezintă una din companiile cu cea mai mare influență în Las Vegas. Conștient de acest fapt, Jim Murren, președinte și CEO internațional al MGM, dorește să contribuie la dezvoltarea orașului și a afimat că vrea să creeze experiențe unice și memorabile turiștilor care ajung în ”Orașul Luminilor”, prin crearea unui loc care să fie atractiv și dincolo de jocurile de noroc, restaurante, divertisment și cumpărături.

Mai exact, Jim crede că arta publică va spori magia din jurul orașului Las Vegas și îi poate inspira și provoca pe oameni să se întoarcă din nou aici. Din acest motiv, celebrul operator a amenjat o sculptură înaltă de aproape 4 metri a artistului Marco Cochrane numită ”Bliss Dance” în zona ”The Park”. Statuie reprezintă o femeie în timp ce dansează, iar noaptea e luminată cu led-uri în culori vii și atractive.

MGM a contribuit la realizarea acestei opere cu 2 milioane de dolari, iar statuia se alătura colecției de artă impresionante deținută de operator și evaluată la 200 de milioane de dolari. De altfel, implicarea companiei americane în zona artistică este de neegalat pentru industria de gaming.

Jim Murren susține că inaugurarea ”Bliss Dance” a adus multe avantaje pentru MGM: atenție din partea mass-mediei socilae, dar și faptul că turiștii au transformat sculptura într-un punct din întâlnire. ”Este absolut un avantaj să avem ceva care atrage mai mulți clienți către locația noastră”, a afirmat Jim, conform Las Vegas Review-Journal.

Pasiunea patronului MGM pentru operele artistice se explică prin faptul că a studiat arta în Europa, iar mama lui a fost o artistă care l-a inspirat să deseneze.